REKLAMA

Plnené kuracie prsia s cibuľovo-hrozienkovým chutney

REKLAMA
Ricotta: Jemný syr z Talianska si ťa získa na prvé ochutnanie

Recept nájdeš v tomto článku

Ricotta: Jemný syr z Talianska si ťa získa na prvé ochutnanie

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 100 g syr cottage cheese Pridané do
  • 60 g sušené paradajky Pridané do
  • 30 g rukola Pridané do
  • 100 g slanina Pridané do
  • 4 kus kuracie prsia Pridané do
  • 4 polievková lyžica pesto Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do

Cibuľovo-hrozienkové chutney

  • 3 kus červená cibuľa Pridané do
  • 50 g hrozienka Pridané do
  • 100 ml červené víno alebo jablčný ocot Pridané do
  • 100 ml voda Pridané do
  • 100 g hnedý cukor Pridané do
  • štipka škorica Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Chutney: cibuľu nakrájame na drobné kúsky. K nakrájanej cibuli pridáme ostatné suroviny a zmes varíme približne 50 minút.

2. Krok

V miske zmiešame ricottu a sušené paradajky nakrájané na drobné kúsky. K zmesi následne pridáme nahrubo nasekanú rukolu.

3. Krok

Na pracovnú plochu rozprestrieme potravinársku fóliu v tvare obdĺžnika. Do jej stredu položíme 2-3 plátky pancetty. Kuracie mäso jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, položíme na pancettu a potrieme ho pestom. Na pesto rozotrieme lyžicu zmesi ricotty, sušených paradajok a rukoly.

4. Krok

Kuracie prsia pevne zavinieme a fóliu na oboch stranách poriadne utesníme.

5. Krok

Pripravené kuracie prsia zabalené vo fólii dusíme na pare približne 30 minút. Hotové jedlo servírujeme s cibuľovo-hrozienkovým chutney.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov