REKLAMA

Plnená kapusta - Holubky

Výborný tradičný slovenský recept na plnenú kapustu. Holubky nesmú chýbať na žiadnej dobre východniarskej svadbe :D

REKLAMA
Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Recept nájdeš v tomto článku

Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Ingrediencie

porcií
10
  • 500 g bravčové pliecko Pridané do
  • 250 g ryža Pridané do
  • 1 ks biela kapusta Pridané do
  • 5 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 ks paradajkový pretlak Pridané do
  • soľ Pridané do
  • olej Pridané do
  • kmín Pridané do
REKLAMA

Postup

260 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme a očistíme kapustu. Odrežeme z nej hlúbik.

2. Krok

Dáme zovrieť vodu a do nej vložíme kapustu a postupne ako listy mäknú, orezávame ich a kapustu opäť vložíme do vody, až pokým neorežeme posledné použiteľné listy.

3. Krok

Následne kapustu zbavíme hrubých častí. Veľké listy zároveň prerežeme na polovicu. Nič sa nevyhadzuje. Odrezky sa pokrájajú na drobno a potom sa vložia ku holubkom do hrnca.

4. Krok

Medzitým si pomelieme mäso.

5. Krok

Následne pokrájame cibuľu nadrobno a necháme upražiť na oleji. Po odstavení ju posypeme červenou paprikou.

6. Krok

Ryžu obaríme vriacou vodou cez sitko. Všetko dáme do jednej misky, pridáme soľ, pretlačený cesnak a čierne korenie, jednu konzervu paradajkového pretlaku a trochu oleja. Poriadne všetko spolu premiešame až vznikne zmes.

7. Krok

Čo sa týka pomeru mäso - ryža platí zásada na 2/3 mäsa použiť 1/3 ryže. Treba rátať s tým, že mäso pri varení stratí objem a ryža ho naopak získa.

8. Krok

Keď zmes vychladne, môžeme začať s plnením kapusty alebo ľudovo povedané krútiť holúbky. Postup je nasledovný: kapustový list si položíme na dlaň, naň položíme lyžicu zmesi a vytvarujeme lievik. Vrchnú časť kapusty prstom zastrčíme do vnútra.

9. Krok

Po vytvarovaní holúbkov ich uvaríme. Holubky zalejeme pretlakom rozmiešaným s vodou. Pridáme k tomu rascu a trochu soli. Zalejeme ich tak, aby boli všetky pod vodou. Varíme ich na miernom ohni zhruba 80 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov