:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/fHuDxnH0V1vgCCHi7mBW/251f6f14bdcf3d7f521e82c1f41a9d.jpeg)
Placky naan
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 1⁄2 lyžičky soli
- 100 g bieleho jogurtu
- 1 lyžicu oleja
- 5 lyžíc vody
- 1 lyžičku kypriaceho prášku
Najnovšie letáky
Postup
Preosejte múku do veľkej misy , potom pridajte soľ a prášok do pečiva a premiešajte.
Prilejte olej, jogurt a vodu. Tú prilievajte po častiach tak, aby vám vzniklo hladké a nelepivé cesto .
Vypracované cesto zakryte kuchynskou utierkou a dajte na štvrť hodiny bokom.
Medzitým si pripravte ingrediencie, ktorými budete hotové placky pre lepšiu chuť potierať .
Najčastejšie sa naan potiera rozpusteným maslom s rozotreným cesnakom , ktorý môžete doplniť o čerstvé bylinky , ako je napríklad koriander alebo petržlenová vňať.
Oddýchnuté cesto rozdeľte na desať dielikov, z ktorých najskôr vytvorte guľôčky .
Placky môžu byť ako okrúhle, tak aj v tvare elipsy. Hrubé by mali byť zhruba 2 milimetre .
Placky nasucho opekajte na rozohriatej nepriľnavej panvici z oboch strán.
Ešte teplé placky potrite pripraveným ochuteným maslom a vychutnávajte.