REKLAMA

Pikantné rizoto s klobásou

Inšpirované receptom od Gordon Ramsay!

REKLAMA
Rýchle recepty, ktoré ušetria čas a zachutia – tipy na obedy, večere a raňajky

Recept nájdeš v tomto článku

Rýchle recepty, ktoré ušetria čas a zachutia – tipy na obedy, večere a raňajky

Ingrediencie

porcií
2
  • 5 korenených menších mäkkých klobások Pridané do
  • 1 červenú cibuľu Pridané do
  • červenej papriky Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 čl mletej štipľavej alebo sladkej papriky Pridané do
  • 200 g ryže Pridané do
  • 100 ml bieleho vína (nemusí byť) Pridané do
  • 500 ml kuracieho vývaru Pridané do
  • 2 jarné cibuľky alebo menšieho póru Pridané do
  • 2 paradajka Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Do hlbokej panvice nalejeme olivový olej a na strednom plameni orestujeme cibuľu na krúžky – 6 minút

2. Krok

Pridáme na drobné kocky nakrájanú červenú papriku a na krúžky pokrájaný cesnak – opekáme počas 3 minút

3. Krok

Klobásku zbavíme kože a nakrájame na kocky (resp. ak máme klasickú klobásu, nakrájame ju na malé kocky)

4. Krok

Zvýšime plameň na vyšší, zeleninu odsunieme na okraje panvice a do stredu panvice pridáme kúsky klobásky - restujeme 6 minút a stále miešame

5. Krok

Pridáme 1 lyžičku pikantnej mletej papriky. (Ak sú klobásky veľmi pikantné, pridáme len lyžičku sladkej mletej papriky)

6. Krok

Vsypeme ryžu a 30 sekúnd miešame, aby sa chute spojili

7. Krok

Podlejeme vínom a miešame chvíľu, kým sa vyparí alkohol

8. Krok

Podlejeme kuracím vývarom, zakryjeme pokrievkou a varíme na malom plameni, kým sa ryža uvarí. Ak sme použili bielu ryžu varíme približne 20 minút. Hnedej ryži dáme tých 37-40 minút, môžeme aj dodatočne podliať trochou vody

9. Krok

Medzitým si nadrobno nakrájame paradajky, jarnú cibuľku (bielu aj zelenú časť) resp. pór a petržlénovú vňať

10. Krok

Keď je ryža uvarená, panvicu odstavíme a vmiešame nakrájané paradajky, jarnú cibuľku, petržlénovú vňať, necháme chvíľu dôjsť a podávame

Podobné recepty

Kefírové palacinky

Kefírové palacinky sú jednoduché a chutné ploché koláče z kefíru. Sú ideálne na raňajky alebo desiatu a výborne chutia podávané s obľúbeným sirupom alebo vyprážaným ovocím.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Videorecept

Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke

Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.

Čínske cestoviny s kuracím mäsom

Recept na tradičné čínske cestoviny so zeleninou a kuracím mäsom.

Špenátové rizoto s kuracím mäsom

Recept na perfektné špenátové rizoto s kuracím mäsom.

Bulgur so zeleninkou a kuracím mäskom

Naozaj easy-peasy a chutný recept.

Kuracie rizoto s hubami

Recept na perfektné kuracie rizoto s hubami, ktoré je jednoduché na prípravu a nezaberie veľa času.

Bravčové mäso na šampiňónoch smotane

Bravčové karé na šampiňónoch na smotane. Večera hotová za 20 minút.

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Podobné recepty

Kefírové palacinky

Kefírové palacinky sú jednoduché a chutné ploché koláče z kefíru. Sú ideálne na raňajky alebo desiatu a výborne chutia podávané s obľúbeným sirupom alebo vyprážaným ovocím.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Videorecept

Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke

Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.

Čínske cestoviny s kuracím mäsom

Recept na tradičné čínske cestoviny so zeleninou a kuracím mäsom.

Špenátové rizoto s kuracím mäsom

Recept na perfektné špenátové rizoto s kuracím mäsom.

Bulgur so zeleninkou a kuracím mäskom

Naozaj easy-peasy a chutný recept.

Kuracie rizoto s hubami

Recept na perfektné kuracie rizoto s hubami, ktoré je jednoduché na prípravu a nezaberie veľa času.

Bravčové mäso na šampiňónoch smotane

Bravčové karé na šampiňónoch na smotane. Večera hotová za 20 minút.

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1843 receptov

Obed

3765 receptov

Mascarpone

238 receptov

Cestoviny

420 receptov

Pre diabetikov

627 receptov

Cícer

42 receptov

Večera

3450 receptov

Dezert

2623 receptov