Pikantné rizoto s klobásou

REKLAMA

Inšpirované receptom od Gordon Ramsay!

  • 30Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 5 korenených menších mäkkých klobások Pridané do
  • 1 červenú cibuľu Pridané do
  • červenej papriky Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 čl mletej štipľavej alebo sladkej papriky Pridané do
  • 200 g ryže Pridané do
  • 100 ml bieleho vína (nemusí byť) Pridané do
  • 500 ml kuracieho vývaru Pridané do
  • 2 jarné cibuľky alebo menšieho póru Pridané do
  • 2 paradajky Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do hlbokej panvice nalejeme olivový olej a na strednom plameni orestujeme cibuľu na krúžky – 6 minút

2. Krok

Pridáme na drobné kocky nakrájanú červenú papriku a na krúžky pokrájaný cesnak – opekáme počas 3 minút

3. Krok

Klobásku zbavíme kože a nakrájame na kocky (resp. ak máme klasickú klobásu, nakrájame ju na malé kocky)

4. Krok

Zvýšime plameň na vyšší, zeleninu odsunieme na okraje panvice a do stredu panvice pridáme kúsky klobásky - restujeme 6 minút a stále miešame

5. Krok

Pridáme 1 lyžičku pikantnej mletej papriky. (Ak sú klobásky veľmi pikantné, pridáme len lyžičku sladkej mletej papriky)

6. Krok

Vsypeme ryžu a 30 sekúnd miešame, aby sa chute spojili

7. Krok

Podlejeme vínom a miešame chvíľu, kým sa vyparí alkohol

8. Krok

Podlejeme kuracím vývarom, zakryjeme pokrievkou a varíme na malom plameni, kým sa ryža uvarí. Ak sme použili bielu ryžu varíme približne 20 minút. Hnedej ryži dáme tých 37-40 minút, môžeme aj dodatočne podliať trochou vody

9. Krok

Medzitým si nadrobno nakrájame paradajky, jarnú cibuľku (bielu aj zelenú časť) resp. pór a petržlénovú vňať

10. Krok

Keď je ryža uvarená, panvicu odstavíme a vmiešame nakrájané paradajky, jarnú cibuľku, petržlénovú vňať, necháme chvíľu dôjsť a podávame

Podobné recepty

Bravčové mäso na šampiňónoch smotane
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Mäsovo šampiňónové rizoto

Rady a recepty starých mám na nezaplatenie :)
Bravčová krkovička v pivnej marináde
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Talianske špargľové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie soté na mexický spôsob
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Kuracie soté na mexický spôsob

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Bravčové mäso na šampiňónoch smotane
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Mäsovo šampiňónové rizoto

Rady a recepty starých mám na nezaplatenie :)
Bravčová krkovička v pivnej marináde
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Talianske špargľové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie soté na mexický spôsob
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Kuracie soté na mexický spôsob

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Šťavnaté kuracie rezne v cestíčku

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image David719

Pikantné rizoto s klobásou

Inšpirované receptom od Gordon Ramsay!

30
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Do hlbokej panvice nalejeme olivový olej a na strednom plameni orestujeme cibuľu na krúžky – 6 minút

2. Krok

Pridáme na drobné kocky nakrájanú červenú papriku a na krúžky pokrájaný cesnak – opekáme počas 3 minút

3. Krok

Klobásku zbavíme kože a nakrájame na kocky (resp. ak máme klasickú klobásu, nakrájame ju na malé kocky)

4. Krok

Zvýšime plameň na vyšší, zeleninu odsunieme na okraje panvice a do stredu panvice pridáme kúsky klobásky - restujeme 6 minút a stále miešame

5. Krok

Pridáme 1 lyžičku pikantnej mletej papriky. (Ak sú klobásky veľmi pikantné, pridáme len lyžičku sladkej mletej papriky)

6. Krok

Vsypeme ryžu a 30 sekúnd miešame, aby sa chute spojili

7. Krok

Podlejeme vínom a miešame chvíľu, kým sa vyparí alkohol

8. Krok

Podlejeme kuracím vývarom, zakryjeme pokrievkou a varíme na malom plameni, kým sa ryža uvarí. Ak sme použili bielu ryžu varíme približne 20 minút. Hnedej ryži dáme tých 37-40 minút, môžeme aj dodatočne podliať trochou vody

9. Krok

Medzitým si nadrobno nakrájame paradajky, jarnú cibuľku (bielu aj zelenú časť) resp. pór a petržlénovú vňať

10. Krok

Keď je ryža uvarená, panvicu odstavíme a vmiešame nakrájané paradajky, jarnú cibuľku, petržlénovú vňať, necháme chvíľu dôjsť a podávame

Ingrediencie
5
korenených menších mäkkých klobások
1
červenú cibuľu
červenej papriky
2 strúčiky
cesnaku
2 pl
olivového oleja
1 čl
mletej štipľavej alebo sladkej papriky
200 g
ryže
100 ml
bieleho vína (nemusí byť)
500 ml
kuracieho vývaru
2
jarné cibuľky alebo menšieho póru
2
paradajky
čerstvá petržlenová vňať