REKLAMA
Pečený kapor v rúre

Pečený kapor v rúre

Podkovičky z kapra pripravené v rúre.

REKLAMA
Vianočné jedlá na Slovensku: Od regionálnych špecialít po nenahraditeľné stálice

Recept nájdeš v tomto článku

Vianočné jedlá na Slovensku: Od regionálnych špecialít po nenahraditeľné stálice

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 ml voda Pridané do
  • 4 ks filety kapra Pridané do
  • 14 pohára citrónová šťava Pridané do
  • 2 čl soľ Pridané do
  • 1 čl sušená cibuľa Pridané do
  • 1 čl cesnakový prášok Pridané do
  • 2 čl citrónová šťava Pridané do
  • 1 čl sušená petržlenová vňať Pridané do
  • 1 čl kurkuma Pridané do
  • 1 čl chili paprička Pridané do
  • 2 čl olej Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Najskôr si dáme do misy vodu, pridáme citrónovú šťavu a 1 ČL soli. Všetko dobre premiešame.

Pečený kapor v rúre - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Do pripravenej vody si dáme filety z kapra. Necháme ich marinovať 15 minút. Vyberieme ich a osušíme od vody.

Pečený kapor v rúre - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Do misy si dáme šťavu z citróna, soľ, sušenú cibuľu, cesnak a petržlenku. Pridáme kurkumu, chilli a olej. Premiešame marinádu a vložíme do nej kaprie filety. Necháme ich odpočinúť asi 15 minút.

Pečený kapor v rúre - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Namarinované filety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 20 minút do zlata.

Pečený kapor v rúre - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4455 receptov

Mäsité jedlá

2120 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov