:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/X_lWcPgZN-sa4s316lVU/f1dcdce279bce0cb5584d2e433116e.jpeg)
Pečená krkovička,hlávková kapusta s knedľou
Tento obed varí veľa ľudí a toto je kaloricky ľahšia varianta. 😉
Ingrediencie
- krkovička
- 800 g br krkovička
- 60 g cesnak
- 70 ml voda na podliatie
- kmín celý
- soľ hruboznná
- paprika ml údená
- ml čierne korenie
- kapusta
- 700 g hlávkový kapusta
- 600 ml voda pitná
- 400 g pochuťková smotana
- 200 ml mlieko polotučné
- 50 g hl špaldová múka
- soľ kuchynská
- vegeta
- mleté biele korenie
- Červená mletá paprika
- KNEDĽA
- 200 ml mlieko
- 42 g Kvasnice
- 9 g hnedý cukor
- 700 g hladká špaldová múka
- 300 g celozrnná špaldová múka
- 500 ml voda
- 20 ml oliolej
- soľ
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najskôr si pripravíme knedľu pretože tá nám bude kysnúť cca hodinu.
Do pekárničky si dáme vlažné mlieko,cukor a kvasnice. Necháme spraviť kvások ak máme pridáme múku, vodu, soľ, olej a vymiesime cesto .Necháme nakysnúť.Dokončenie na konci receptu.
Počas kysnutia si pripravíme mäsko .
Nakrájame krkovičku na hrubšie plátky a dáme na pekáčik. Posolíme, okoreníme,pridáme,cesnak, kmín a papriku,dobrá je údená paprika zlepší chuť mäsku.
Nezabudneme podliať vodou a dáme do rúry piecť, pozor zakryté aby sa nám mäsko nevysušilo.
A nakoniec si pripravíme kapustu. Nakrájame ju na kocky,dáme do hrnca spolu zo soľou ,vodou ,korenim a dáme variť.
Kapusta nám rýchlo zmäkne, ja mám radšej tvrdšiu,no už každý ako ma rád si uvarí.
Vo väčšej miske si zmiešame pochúťkovú smotanu mlieko a múku. Dobre rozmiešame aby sme nemali hrudky.
Toto vylejeme do kapusty na zahustenie a chvíľku povaríme aby sa nám múka prevarila.Ak máme husté moc rozriedime mliekom,alebo vodou.Nakoniec dochutíme koreninami podľa vlastnej chuti.
A teraz sa vrátime ku knedle,, keďže nám už nakysla, dáme si ju z pekárničky na dosku, rozdelíme na 4-5 častí, záleží aké chceme veľké knedle mať.Vypracujeme rukou do tvaru valčeka. A necháme chvíľu podkysnúť.
V hrnci zohrejeme vodu po paráčik ,ten potrieme olejom a dáme pariť knedľu na 13-18 minút záleží akú veľkú knedľu máme.
Vyberieme popicháme a knedľu potrieme olejom aby nám vrch nestvrdnul.
Hotovo a môžeme ísť obedovať
Dobrú chuť 😃