REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Parené knedle s lekvárom

Ľahké parené buchty s lekvárom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 ks droždia Pridané do
  • 400 ml mlieko Pridané do
  • 30 g kryštálový cukor Pridané do
  • trochu soľ Pridané do
  • 1 pohár lekvár Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
  • mletý mak Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

2. Krok

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.

3. Krok

Buchty naparujeme 10 minút. Počas parenia nesmieme odokrývať.

4. Krok

Hotové buchy polejeme rozpusteným maslom a posypeme cukrom zmiešaným z mletým makom.

Podobné recepty

Dukátové buchty s krémom

Dukátové buchtičky je český a slovenský sladký pokrm tvorený kysnutými buchtičkami, ktoré sú poliate teplým vanilkovým krémom. Buchtičky je možné podávať tiež podľa staršieho francúzskeho receptu so šodó, vínnou penou tvorenou predovšetkým vínom a vajcami.

Tradičné šúľance so strúhankou

Pravé jednoduché slovenské jedlo, ktoré sa nemusíte báť navariť cudzincom.

Jednoduché tvarohové guľky s ovocím

Tieto babičkine tvarohové guľky vyčaria úsmev na každej tvári.

Pravé slovenské slivkové gule

Typický slovenský sladký recept? Predsa fit slivkové gule, ktoré chutia každému !

Sladké škoricové gnocchi

Tento receptík je skvelý spôsob ako využiť obľúbené zemiakové gnocchi. Na toto sladké potešenie potrebujete iba škoricu, kokosový olej a nejaké sladidlo, do 10 minút si už môžete pochutnávať.

Domáce parené knedle

Najlepšie parené knedle s džemom.

Lekvárové perky so zemiakového cesta

Zemiakové cesto, domáci lekvár

Domáca kysnutá parená knedľa

Výborná domáca parená knedľa je veľmi jednoduchá na prípravu a netreba sa toho vôbec báť. Dá sa spraviť aj variant - parená knedľa z hladkej múky.

Podobné recepty

Dukátové buchty s krémom

Dukátové buchtičky je český a slovenský sladký pokrm tvorený kysnutými buchtičkami, ktoré sú poliate teplým vanilkovým krémom. Buchtičky je možné podávať tiež podľa staršieho francúzskeho receptu so šodó, vínnou penou tvorenou predovšetkým vínom a vajcami.

Tradičné šúľance so strúhankou

Pravé jednoduché slovenské jedlo, ktoré sa nemusíte báť navariť cudzincom.

Jednoduché tvarohové guľky s ovocím

Tieto babičkine tvarohové guľky vyčaria úsmev na každej tvári.

Pravé slovenské slivkové gule

Typický slovenský sladký recept? Predsa fit slivkové gule, ktoré chutia každému !

Sladké škoricové gnocchi

Tento receptík je skvelý spôsob ako využiť obľúbené zemiakové gnocchi. Na toto sladké potešenie potrebujete iba škoricu, kokosový olej a nejaké sladidlo, do 10 minút si už môžete pochutnávať.

Domáce parené knedle

Najlepšie parené knedle s džemom.

Lekvárové perky so zemiakového cesta

Zemiakové cesto, domáci lekvár

Domáca kysnutá parená knedľa

Výborná domáca parená knedľa je veľmi jednoduchá na prípravu a netreba sa toho vôbec báť. Dá sa spraviť aj variant - parená knedľa z hladkej múky.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3981 receptov

Mäsité jedlá

1932 receptov

Mascarpone

271 receptov

Dezert

2925 receptov

Raňajky

1042 receptov

Cestoviny

448 receptov

Šaláty

325 receptov

Večera

3655 receptov