Zdroj: Pixabay

Parené knedle s lekvárom

REKLAMA

Ľahké parené buchty s lekvárom.

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 ks droždia Pridané do
  • 400 ml mlieko Pridané do
  • 30 g kryštálový cukor Pridané do
  • trochu soli Pridané do
  • 1 pohár lekvár Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
  • mletý mak Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

2. Krok

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.

3. Krok

Buchty naparujeme 10 minút. Počas parenia nesmieme odokrývať.

4. Krok

Hotové buchy polejeme rozpusteným maslom a posypeme cukrom zmiešaným z mletým makom.

Podobné recepty

Fantastické šišky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Fantastické šišky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Briošky ako z detstva

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cottage cheese lievance
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cottage cheese lievance

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkový mrežovník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkový mrežovník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Fantastické šišky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Fantastické šišky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Briošky ako z detstva

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cottage cheese lievance
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cottage cheese lievance

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkový mrežovník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkový mrežovník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Parené knedle s lekvárom

Ľahké parené buchty s lekvárom.

60
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

2. Krok

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.

3. Krok

Buchty naparujeme 10 minút. Počas parenia nesmieme odokrývať.

4. Krok

Hotové buchy polejeme rozpusteným maslom a posypeme cukrom zmiešaným z mletým makom.

Ingrediencie
500 g
polohrubá múka
1 ks
droždia
400 ml
mlieko
30 g
kryštálový cukor
trochu
soli
1 pohár
lekvár
práškový cukor
mletý mak