:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/p0MXmG1MV8z48caiajh1/33d5feada767546cacf931970c62ff.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Parené knedle s lekvárom
60 min
REKLAMA
Ľahké parené buchty s lekvárom.
60 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g polohrubá múka
- 1 ks droždia
- 400 ml mlieko
- 30 g kryštálový cukor
- trochu soli
- 1 pohár lekvár
- práškový cukor
- mletý mak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
2. Krok
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.
3. Krok
Buchty naparujeme 10 minút. Počas parenia nesmieme odokrývať.
4. Krok
Hotové buchy polejeme rozpusteným maslom a posypeme cukrom zmiešaným z mletým makom.