REKLAMA

Zdroj: tasha_lyubina from Getty Images

Omáčka beurre blanc

Jednoduchý recept na prípravu omáčky beurre blanc, čo v preklade z francúzštiny znamená 'bielo maislo'. Táto omáčka je klasickou súčasťou francúzskej kuchyne a úžasne sa hodí k rýbam alebo morským plodom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 200 g maslo Pridané do
  • 50 ml bieleho vína Pridané do
  • 50 ml Biele víne ocot Pridané do
  • 2 ks šalotky Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Zahrejte vino, ocet a šalotku v malej panvici, kým sa tekutina takmer úplne neodparí. Približne 5 minút.

2. Krok

Pridajte kúsky masla a stále miešajte, kým sa maslo nerozpustí a omáčka nie je hladká.

3. Krok

Preceďte omáčku a pred podávaním ju opäť zohrejte, ale nevarite. Podávajte teplú.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4990 receptov

Mäsité jedlá

2297 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Droždie

548 receptov

Rýchle jedlá

4257 receptov

Lacné jedlá

1560 receptov

Večera

4707 receptov

Slovenská

1072 receptov

Patizón

13 receptov