REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QoXYhlqJ6QxHOL0n-XUl/a836c34db622abc351266b544e3e9c.jpeg)
Najlepšia cigánska pečienka
Recept na najlepšiu cigánsku pečienku v žemli
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg bravčová krkovička
- 1⁄2 l mlieko
- horčica
- 1⁄2 kg Cibuľa
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- soľ
- 4 strúčiky cesnak
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na lpátky a vyklepeme, okoreníme, dáme papriku, soľ, potrieme roztlačeným cesnakom a horčicou. Naskladáme na seba a zalejeme mliekom. Marinujeme najlepšie z večera do rána v chladničke.
2. Krok
Na druhý deň vyberieme a smažíme na oleji. Môžeme trochu podliať vodou a podusiť, aby sme mali aj šťavu. V tejto šťave si môžeme potom podusiť cibuľu a použiť ako prílohu.
3. Krok
Mäso podávame v žemli. Na mäso dáme podusenú cubuľu, môžeme ochutiť ešte horčicou a podávať s nakladanou zeleninou. Dobrú chuť