REKLAMA
![Najlepšia cigánska pečienka Najlepšia cigánska pečienka](https://eu.tastescdn.net/thumbor/PSi4GeRXYGrp0RjMDP1rnRgjugs=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QoXYhlqJ6QxHOL0n-XUl/a836c34db622abc351266b544e3e9c.jpeg)
Najlepšia cigánska pečienka
Recept na najlepšiu cigánsku pečienku v žemli
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg bravčová krkovička
- 1⁄2 l mlieko
- horčica
- 1⁄2 kg Cibuľa
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- soľ
- 4 strúčiky cesnak
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na lpátky a vyklepeme, okoreníme, dáme papriku, soľ, potrieme roztlačeným cesnakom a horčicou. Naskladáme na seba a zalejeme mliekom. Marinujeme najlepšie z večera do rána v chladničke.
2. Krok
Na druhý deň vyberieme a smažíme na oleji. Môžeme trochu podliať vodou a podusiť, aby sme mali aj šťavu. V tejto šťave si môžeme potom podusiť cibuľu a použiť ako prílohu.
3. Krok
Mäso podávame v žemli. Na mäso dáme podusenú cubuľu, môžeme ochutiť ešte horčicou a podávať s nakladanou zeleninou. Dobrú chuť