Najlepšia cigánska pečienka

40 min
REKLAMA

Recept na najlepšiu cigánsku pečienku v žemli

40 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg bravčová krkovička Pridané do
  • 12 l mlieko Pridané do
  • horčica Pridané do
  • 12 kg cibuľa Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mäso nakrájame na lpátky a vyklepeme, okoreníme, dáme papriku, soľ, potrieme roztlačeným cesnakom a horčicou. Naskladáme na seba a zalejeme mliekom. Marinujeme najlepšie z večera do rána v chladničke.

2. Krok

Na druhý deň vyberieme a smažíme na oleji. Môžeme trochu podliať vodou a podusiť, aby sme mali aj šťavu. V tejto šťave si môžeme potom podusiť cibuľu a použiť ako prílohu.

3. Krok

Mäso podávame v žemli. Na mäso dáme podusenú cubuľu, môžeme ochutiť ešte horčicou a podávať s nakladanou zeleninou. Dobrú chuť

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1323 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

478 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1144 receptov