Najlepší šípkový džem

60 min
REKLAMA
60 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 kg šípky Pridané do
  • 400 g cukor Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Šípky si musíme pred prípravou poriadne očistiť aby nám zostali naozaj len krásne tvrdé červené plody. Poriadne ich umyjeme a dáme do hrnca. Zalejeme vodou aby boli ponorené a dáme variť na 2 hodinky do mäkka.

2. Krok

Uvarené šípky si rozmixujeme ponorným mixérom. Mala by nám vzniknúť kašovitá hmota. Ak je moc hustá prilievame horúcu vodu a mixujeme.

3. Krok

Teraz prichádza najťažšia časť celej prípravy. Zmes musíme prepasírovať aby sme sa zbavili všetkých tuhých častí. Tento postup treba opakovať aj dva, trikrát.

4. Krok

Šťavu, ktorá nám zostala dáme do hrnca spolu s cukrom a varíme kým nám džem nezhustne. Musíme stále miešať aby nám džem neprihorel.

5. Krok

Hotový džem dáme do čistých pohárov a uzatvoríme. Pretočíme hore dnom a necháme zabalené vychladnúť do druhého dňa.

Komentáre (1)

Terka 2. 11. 2022

Krásny recept, už sa neviem dočkať kým ho zvrtnem znova

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1324 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

480 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1145 receptov