VIDEORECEPT Najlepší domáci mätový sirup
Rýchly spôsob ako si pripraviť domáci koncentrovaný mätový sirup.
- 60Minút
- 8Počet porcií
Ingrediencie
- 20 stoniek mäty
- 1⁄2 l vody
- 300 g hnedý cukor
Postup
Do hrnca si dáme vody. Do vody pridáme hnedý cukor a začneme zahrievať. Cukor sa nám musí úplne rozpustiť. Varíme na miernom ohni.
Mätu si dobre umyjeme a jednotlivé lístky postupne otrháme do cukrového sirupu.
Teraz budeme sirup variť aspoň 30 minút aby nám poriadne zhustol a z mäty sa uvolnila všetka aróma.
Uvarený sirup precedíme aby sme v ňom nemali lístky a nalejeme do sklenenej flaše. Skladujeme v chlade a tme.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Najlepší domáci mätový sirup
Rýchly spôsob ako si pripraviť domáci koncentrovaný mätový sirup.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/J81SpbeJrwKYyMjdbtUZ/623c50d155d5d02c94d714591b565f.jpeg)
Do hrnca si dáme vody. Do vody pridáme hnedý cukor a začneme zahrievať. Cukor sa nám musí úplne rozpustiť. Varíme na miernom ohni.
Mätu si dobre umyjeme a jednotlivé lístky postupne otrháme do cukrového sirupu.
Teraz budeme sirup variť aspoň 30 minút aby nám poriadne zhustol a z mäty sa uvolnila všetka aróma.
Uvarený sirup precedíme aby sme v ňom nemali lístky a nalejeme do sklenenej flaše. Skladujeme v chlade a tme.