REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/J81SpbeJrwKYyMjdbtUZ/623c50d155d5d02c94d714591b565f.jpeg)
Najlepší domáci mätový sirup
Rýchly spôsob ako si pripraviť domáci koncentrovaný mätový sirup.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 20 stoniek mäty
- 1⁄2 l voda
- 300 g hnedý cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Do hrnca si dáme vody. Do vody pridáme hnedý cukor a začneme zahrievať. Cukor sa nám musí úplne rozpustiť. Varíme na miernom ohni.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/J81SpbeJrwKYyMjdbtUZ/9fe097757c2bd797b618c72e89380c.png)
2. Krok
Mätu si dobre umyjeme a jednotlivé lístky postupne otrháme do cukrového sirupu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/J81SpbeJrwKYyMjdbtUZ/55e43dd2e11d266b7c1c05cce54376.jpeg)
3. Krok
Teraz budeme sirup variť aspoň 30 minút aby nám poriadne zhustol a z mäty sa uvolnila všetka aróma.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/J81SpbeJrwKYyMjdbtUZ/dcdf5f7c7839b08425980a735e936f.jpeg)
4. Krok
Uvarený sirup precedíme aby sme v ňom nemali lístky a nalejeme do sklenenej flaše. Skladujeme v chlade a tme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/J81SpbeJrwKYyMjdbtUZ/3456105f79ac4dce652a96e7c88892.jpeg)