REKLAMA

Zdroj: lulia Cozlenco from Getty Images

Mäsové guľky zapekané v paradajkovej omáčke

Chrumkavé mäsové guľky zapekané v bohatej, paradajkovej omáčke.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Mäsové guľky

  • 500 g mleté ​​hovädzie mäso Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 100 g strúhanka Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 čajová lyžička mletá paprika Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ a korenie Pridané do

Paradajková omáčka

  • 400 g paradajky v konzerve Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 čajová lyžička mletá paprika Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ a korenie Pridané do
  • 1 čajová lyžička cukor Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180°C. V hlbokej miske zmiešajte všetky ingrediencie na mäsové guľky. Mäso rozdeľte na rovnako veľké kúsky a formujte z nich guľky.

2. Krok

V panvici rozpáľte olej a pridajte guľky. Varte ich, až kým nie sú zlatohnedé. Potom ich vyberte a odložte na bok.

3. Krok

V rovnakej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak.

4. Krok

Potom pridajte paradajky, koreniny a cukor. Nechajte to dusiť 15 minút.

5. Krok

Pridajte späť do panvice mäsové guľky a prelejte ich omáčkou. Potom celú panvicu vložte do rúry a zapekajte 15-20 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4939 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Mäsité jedlá

2278 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Dezert

3822 receptov

Nátierky

336 receptov