REKLAMA

Mäso s horčicovou omáčkou

Recept na bravčové mäso s horčicovo - smotanovou omáčkou a zeleninovou oblohou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks bravčové mäso Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl dijonská horčica Pridané do
  • 1 šálka hovädzí vývar Pridané do
  • 12 šálky smotana na varenie Pridané do
  • 2 pl umytej a najemno nasekanej petržlenovej vňate Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni.

2. Krok

Mäso potrite soľou a korením z oboch strán.

3. Krok

Položte mäso na panvicu a opečte ho z každej strany po dobu 4 až 5 minút, alebo kým nie je pekne zlatohnedé. Potom ho odložte na tanier a nechajte ho odpočinúť.

4. Krok

Na tej istej panvici opražte aj cesnak, zhruba 2 minúty vám to bude tvať.

5. Krok

Pridajte horčicu a miešajte ju s cesnakom asi 1 minútu, kým sa nezačne vonkajšia vrstva horčice zosušovať.

6. Krok

Prilejte vývar a nechajte zmes variť asi 2 minúty.

7. Krok

Prisypeme nasekanú petržlenovú vňať, znížte teplotu a prilievajte smotanu na varenie.

8. Krok

Miešajte omáčku, kým sa smotana nezohreje a zmes sa nezačne zahusťovať. Potom ju nechajte variť asi 5 až 6 minút, kým nezískate požadovanú konzistenciu.

9. Krok

Na koniec pridajte mäso do omáčky, aby sa hojne prelievala horčicovou omáčkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov