REKLAMA

Makové tehličky

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
28

Cesto

  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 200 g maslo Pridané do
  • 75 g práškový cukor Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • citrónová kôra Pridané do

Plnka

  • 125 g mletý mak Pridané do
  • 30 g kryštálový cukor Pridané do
  • 34 dcl mlieko Pridané do
  • citrónová kôra Pridané do
  • hŕstka hrozienka Pridané do
  • 2 pl Med Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

110 min.
1. Krok

Zmiešame si maslo, cukor, žĺtko. Pridáme kôru z citróna, soľ a múku a dobre vymiešame. Necháme 30 minút v chlade.

2. Krok

Mlieko si zohrejeme, pridáme cukor, med, hrozienk, kôru z citróna, stiahneme z ohňa. Pridáme pomletý mak a necháme vychladnúť.

3. Krok

Cesto si vyvaľkáme na hrúbku 6-7 mm, narežeme 4 rovnaké pásy (8cm široké, 26-28 cm dlhé). Naplníme ho plnkou, opatrne zvynieme a nakrájame na rovnaké obdĺžniky-tehličky.

4. Krok

Preložíme ich na papier na pečenie a pečieme pri 170 C, približne 15-17 minút do ružova. Ešte teplé ich obalíme v práškovom cukre.

5. Krok

Tip: Hrozienka môžeme pred plnením nechať pár hodín napučať v rume 🙂

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

275 receptov

Obed

5000 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Na panvici

1290 receptov

Dezert

3887 receptov

Večera

4724 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Pre diabetikov

632 receptov