REKLAMA

Zdroj: canva

Maďarský guláš z hovädzieho mäsa

Hovädzí guláš je tradičné maďarské jedlo, ktorého základom je hovädzie mäso a zelenina varené na pomalom ohni do mäkka.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg hovädzie mäso Pridané do
  • 2 polievková lyžica olej Pridané do
  • 3 Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 polievková lyžica červená paprika Pridané do
  • 1 čajová lyžička kmín Pridané do
  • 400 g mrkva Pridané do
  • 400 g zemiak Pridané do
  • 200 g Koreň petržlenu Pridané do
  • 1 l voda Pridané do
  • 2 kocky zeleninový bujón Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Mäso nakrájajte na kocky a cibuľu na malé kúsky. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak.

2. Krok

Keď sú zlatohnedé, pridajte hovädzie mäso a varte, kým nie sú všetky strany opečené.

3. Krok

Pridajte červenú papriku a rascu, potom zalejte vodou. Prikryte a varte na miernom ohni 2 hodiny.

4. Krok

Mrkvu, koreň petržlenu a zemiaky nakrájajte na kocky, pridajte k mäsu a varte, kým zelenina nezmäkne.

5. Krok

Nakoniec dochuťte soľou a korením a podávajte.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4939 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Mäsité jedlá

2278 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Dezert

3822 receptov

Nátierky

336 receptov