:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1lCY20On3OvNj1zMEv7V/efbf06af2fb5d58da707d1e7cc978e.jpeg)
Zdroj: Canva
Kuriatková polievka s mrveničkou
35 min
1
REKLAMA
Krémová kuriatková polievka
35 min
1
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g čerstvé kuriatka
- 1 ks červená cibuľa
- 800 ml vývar hydinový
- 100 ml víno biele
- 300 ml smotana na šľahanie
- 2 pl maslo
- soľ morská
- korenie čierne mleté
- mrvienka
- strúhaný parmezán
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Na masle orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a kuriatka. Časť takto orestovaných kuriatok si odložíme bokom na záverečné dozdobenie. Prilejeme víno a varíme, kým sa nám zredukuje na polovicu. Zalejeme vývarom a varíme cca 15-20 minút.
2. Krok
Všetko rozmixujeme do hladka, prilejeme smotanu, dochutíme soľou a čerstvo namletým korením. Polievku dozdobíme opečenými kuriatkami, ktoré sme si odložili, vňaťkou a strúhaným parmezánom. Pridáme lyžicu uvarenej mrvienky.
3. Krok
Môžeme podávať s tmavým chlebom. Dobrú chuť
Recept som robila uz dvakrat. Dakujem za recept.