:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/w-bCg2iv2GwZju9Lnvsw/5ece5ce4294d42b151b62703c377be.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť ?
Kremnické krumple
Kto navštívi mesto mesto Kremnica určite neodíde bez vyskúšania legendárneho zákusku Atkáryho kremnických krumplov.
Ingrediencie
Suroviny
- 30 ks dlhé piškóty
- 200 g práškový cukor
- 250 g mleté orechy
- 3 ks vaječný bielok
- Kakaový prášok
- rum
Krém
- 150 g práškový cukor
- 125 g studený maslo
- 2 pl Kakaový prášok
- 30 g hladká múka
- 200 ml mlieko
- 3 ks žltky
- 2 pl rum
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvý si pripravíme krém. Práškový cukor uvaríme v 100 ml mlieka.
Múku so žĺtkom rozmiešame v ďalších 100 ml mlieka a zlejeme ich dokopy. Poriadne premiešame a dochutíme trochou rumu.
Krém varíme za stáleho miešania až do zhustnutia.
Po uvarení krém necháme vychladnúť za občasného premiešania.
Nakoniec do vychladnutého krému pomaly zašľaháme maslo.
Krém rozdelíme na 2 polovice. Do jednej pridáme kakao a necháme ich v chladničke stuhnúť.
Na prípravu Atkáryho kremnických krumplov budeme potrebovať 1 dlhú piškótu, ktorú rozpolíme a spojíme. Vnútro piškóty vydlabeme a jednu polovičku naplníme kakaovým krémom, druhú maslovým krémom.
Spojené polovice piškót potrieme rumom a obalíme vo vydličkou vyšľahaných bielkach.
Ďalej kremnické krumple obalíme v orechovej zmesi a nakoniec v kakaovom prášku.
Takto pripravené kremnické krumple necháme v chlade odležať aspoň 3 hodiny, aby sa chute pekne spojili.