![Kremnické krumple Kremnické krumple](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ru0pN9Hy2yTH6dTTZL8rZIci9CQ=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/w-bCg2iv2GwZju9Lnvsw/5ece5ce4294d42b151b62703c377be.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť ?
Kremnické krumple
Kto navštívi mesto mesto Kremnica určite neodíde bez vyskúšania legendárneho zákusku Atkáryho kremnických krumplov.
Ingrediencie
Suroviny
- 30 ks dlhé piškóty
- 200 g práškový cukor
- 250 g mleté orechy
- 3 ks vaječné bielka
- kakao
- rum
Krém
- 150 g práškový cukor
- 125 g studené maslo
- 2 pl kakao
- 30 g múka
- 200 ml mlieko
- 3 ks žĺtko
- 2 pl rum
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvý si pripravíme krém. Práškový cukor uvaríme v 100 ml mlieka.
Múku so žĺtkom rozmiešame v ďalších 100 ml mlieka a zlejeme ich dokopy. Poriadne premiešame a dochutíme trochou rumu.
Krém varíme za stáleho miešania až do zhustnutia.
Po uvarení krém necháme vychladnúť za občasného premiešania.
Nakoniec do vychladnutého krému pomaly zašľaháme maslo.
Krém rozdelíme na 2 polovice. Do jednej pridáme kakao a necháme ich v chladničke stuhnúť.
Na prípravu Atkáryho kremnických krumplov budeme potrebovať 1 dlhú piškótu, ktorú rozpolíme a spojíme. Vnútro piškóty vydlabeme a jednu polovičku naplníme kakaovým krémom, druhú maslovým krémom.
Spojené polovice piškót potrieme rumom a obalíme vo vydličkou vyšľahaných bielkach.
Ďalej kremnické krumple obalíme v orechovej zmesi a nakoniec v kakaovom prášku.
Takto pripravené kremnické krumple necháme v chlade odležať aspoň 3 hodiny, aby sa chute pekne spojili.