REKLAMA

Zdroj: Canva

Klasický zemiakový šalát s cibuľou na kyslo

Zemiakový šalát na kyslo bez majonézy

REKLAMA
Silvestrovské jednohubky a pohostenie – Poďme si užiť koniec roka s dobrým jedlom

Recept nájdeš v tomto článku

Silvestrovské jednohubky a pohostenie – Poďme si užiť koniec roka s dobrým jedlom

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg menšie zemiaky Pridané do
  • 2 ks červená cibuľa Pridané do
  • Zelená cibuľka Pridané do
  • 3 dl vlažná voda Pridané do
  • 2 pl ocot Pridané do
  • 2 pl rastlinný olej Pridané do
  • 2 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 2 pl horčica Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • bokový list Pridané do
  • pimiento Pridané do
  • petržlen Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Zemiaky v šupke vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme lyžičku soli a privedieme k varu. Varíme zhruba 20 minút alebo kým sa dajú vidličkou ľahko prepoliť.

2. Krok

Zemiaky scedíme, necháme kompletne vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky alebo krúžky.

3. Krok

Zálievku na zemiaky pripravíme z vody, octu, oleja, cukru, horčice, soli a korenia. Všetko spolu vymiešame. Zálievku si dáme do menšieho hrnca, pridáme jeden bobkový lista a dve-tri guličky nového korenia. Privedieme k varu a varíme na miernom ohni asi 10 minút, kým sa nezredukuje asi na polovicu objemu.

4. Krok

Nakoniec vytiahneme bokový list i nové korenie, pridáme do nej najemno nasekanú cibuľu a spolu povaríme ešte asi 1 minútu.

5. Krok

Horúcou zálievkou prelejeme uvarené zemiaky a pridáme nesekanú petržlenovú vňať a jarnú cibuľku. Premiešame a uložíme do chladu aspoň na 12 hodín.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov