REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rKsgk2QqQ7NPo_f19A4q/31ec965a0dbc0b91cc9ead963f4d6d.jpeg)
Jablková torta
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 1 kg očistené jablká
- 1 pl škorice
- 2 pl kryštálový cukor
- 2 Balíky Zlatý klas
- 250 ml studená voda
- okrúhle piškóty
- čokoláda na varenie
- maslo
- jablká na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Jablká nastrúhame nahrubo, pridáme škoricu a cukor.
2. Krok
Jablká premiešame, podlejeme trochou vody a varíme tak, aby vzniklo pyré.
3. Krok
Zlatý klas rozmiešame vo vode a vlejeme do jablkového pyré. Varíme do zhustnutia.
4. Krok
Na dno tortovej formy naukladáme piškóty, ktoré zalejeme vrstvou pripraveného pudingu. Zarovnáme a opakujeme vrstvenie. Na vrch som dala polevu z čokolády. Nakoniec som po okrajoch dala podusené jabĺčka, ktoré som si nakrájala na malé kocky, orestovala na masielku, pridala cukor a trochu škorice a chvíľu dusila aby zmäkli. Tortu po vychladnutí vložíme na hodinu do chladničky.