Hovädzie ragú na smotane
Ragú sa varí veľa spôsobmi.Kedže som nechcela použiť veľa múky a chcela aby to aj deti spapali ktoré sa moc nekamarátia so zeleninou, tak som zeleninu rozmixovala, skúste uvariť takto.
Ingrediencie
- 900 g hovädzej sviečkovice
- 184 g rajčiny
- 190 g mrkva
- 112 g petržlen
- 181 g zeler
- 15 g cesnak
- 1 ks väčšia cibuľa
- 400 ml mlieko
- 200 g pochuťková smotana
- 500 ml víno biele
- 300 ml voda
- 40 g kečup
- 20 g horčica
- 30 g hladká múka
- 1⁄2 šťava citróna
- bobkový list
- jalovec
- nové korenie
- soľ
- 4 farebné mleté korenie
- vegeta
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Do pekáčiku dáme mäsko a všetku zeleninu,koreniny,vínko,vodu a dáme do rúry cca na 1,5 h. na 200st.
Keď nám mäso zmäkne nakrájame ho na kocky alebo slížiky ako kto chce.
Zeleninu vyberieme a dobre rozmixujeme aj so šťavou,pozor na koreniny bez nich ,najlepšie preliať cez sitko.
Rozmixovanú zeleninu prelejeme do hrnca a pridáme nakrájané mäso,,mlieko si nalejeme do misky, pridáme pochúťkovú smotanu a múku dobre rozmiešame aby sme nemali hrudky.
Vylejeme do zeleninovej hmoty s mäsom a prevaríme.Ak máme moc husté zriedime vodou.
Na koniec pridáme šťavu z polky citróna a dochutíme podľa seba.Podávame s knedľou.
Dobrú chuť prajem.