REKLAMA

Zdroj: A_Lein from Getty Images

Hovädzí guláš s haluškami

Tradičný hovädzí guláš s prílohou halušiek.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hovädzieho mäsa Pridané do
  • 2 kus stredne veľké cibule Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 Lyžice sladkej papriky Pridané do
  • 1 kus červená paprika Pridané do
  • 1 kus zelená paprika Pridané do
  • 500 g zemiakov Pridané do
  • 200 g hladká múka Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Začnite tým, že si nakrájate hovädzie mäso na menšie kocky. Kvalitné hovädzie mäso je kľúčom k skvele chutnému gulášu.

2. Krok

Cibule a cesnak nakrájajte nadrobno a orestujte na panvici, kým nebudú zlatohnedé.

3. Krok

Pridajte hovädzie mäso a restujte pokým nedosiahne peknú hnedej farby, čo mu dodá osobitú chuť.

4. Krok

Pridajte sladkú papriku, koreniny, nakrájané papriky a podľa potreby pridajte vodu. Riedenie gulášu vodou je v poriadku, avšak nezabudnite, že guláš je sýty a nemal by byť príliš riedky.

5. Krok

Nechajte guláš dusiť na miernom ohni približne hodinu a pol, kým mäso nebude mäkké.

6. Krok

Medzitým pripravte halušky. Zemiaky nastrúhajte, pridajte hladkú múku, vajce, soľ a premiešajte do homogénnej hmoty. Ak je zmes príliš tekutá, pridajte viac múky. Čím viac múky, tým tvrdšie budú halušky.

7. Krok

Halušky varte vo vriacej vode približne 5 minút, potom ich sceďte.

8. Krok

Hotový guláš podávajte s haluškami. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov