Zdroj: FB-Zdravé veg-pochúťky

Holúbky - plnené kapustné listy

REKLAMA

Plnená kapusta recept

  • 180Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 g bravčové pliecko mleté Pridané do
  • 250 g ryža guľatozrnná Pridané do
  • 1 ks kapusta hlávková Pridané do
  • 5 strúčikov cesnak Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • paprika červená mletá Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • 3 plechovky paradajkový pretlak Pridané do
  • soľ Pridané do
  • olej Pridané do
  • kmín Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z kapusty vyrežeme hlúbik. Do vriacej vody vložíme celú hlávku kapusty a postupne, ako listy mäknú, orezávame ich a kapustu opäť vložíme do vody, až pokým neorežeme posledné použiteľné listy.

2. Krok

Kapustové listy zbavujeme hrubých častí. Veľké listy zároveň prerežeme na polovicu. Odrezky sa pokrájajú na drobno a potom sa vložia ku holubkom do hrnca, nevyhadzujeme.

3. Krok

Pripravíme si mleté mäso. Upražíme nakrájanú cibuľu na oleji a keď ju odstavíme posypeme ju červenou paprikou. Ryžu obaríme vriacou vodou cez sitko. Všetko dáme do jednej misky, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie, takisto jednu plechovku (malú) paradajkového pretlaku a olej a poriadne zmes vymiešame. Potom ju necháme chvíľku postáť a ak treba zase okoreníme. Pomer mäso - ryža platí zásada na 2/3 mäsa použiť 1/3 ryže.

4. Krok

Kapustový list si položíme na dlaň a vložíme plnku. Krútime tak, aby vznikol lievik. Krútime až na koniec lista, vrchnú časť kapusty prstom zastrčíme do vnútra.

5. Krok

Poukladáme ich do hrnca tesne vedľa seba, vyplníme každé miesto.

6. Krok

Holubky zalejeme pretlakom rozmiešaným s vodou. Pridáme k tomu rascu a trochu soli. Zalejeme ich tak, aby boli všetky pod vodou a napokon ich na miernom plameni varíme približne 1 hodinu a pól.

7. Krok

Hotové holúbky môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo samostatne. Dobrú chuť.

Podobné recepty

Pravý maďarský bravčový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Najlepšia silvestrovská kapustnica
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé so slaninkou a mozzarellou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krkovička na šampiňónoch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krkovička na šampiňónoch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Indické cícerové kari s domácim špaldovým pečivom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Indické cícerové kari s domácim špaldovým pečivom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepší bravčový kotlíkový guláš
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepší bravčový kotlíkový guláš

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Držkový perkelt originál
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Pravý maďarský bravčový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Najlepšia silvestrovská kapustnica
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé so slaninkou a mozzarellou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krkovička na šampiňónoch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krkovička na šampiňónoch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Indické cícerové kari s domácim špaldovým pečivom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Indické cícerové kari s domácim špaldovým pečivom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepší bravčový kotlíkový guláš
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepší bravčový kotlíkový guláš

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Držkový perkelt originál
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

863 receptov
Recipe author image Adri1017

Holúbky - plnené kapustné listy

Plnená kapusta recept

180
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Z kapusty vyrežeme hlúbik. Do vriacej vody vložíme celú hlávku kapusty a postupne, ako listy mäknú, orezávame ich a kapustu opäť vložíme do vody, až pokým neorežeme posledné použiteľné listy.

2. Krok

Kapustové listy zbavujeme hrubých častí. Veľké listy zároveň prerežeme na polovicu. Odrezky sa pokrájajú na drobno a potom sa vložia ku holubkom do hrnca, nevyhadzujeme.

3. Krok

Pripravíme si mleté mäso. Upražíme nakrájanú cibuľu na oleji a keď ju odstavíme posypeme ju červenou paprikou. Ryžu obaríme vriacou vodou cez sitko. Všetko dáme do jednej misky, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie, takisto jednu plechovku (malú) paradajkového pretlaku a olej a poriadne zmes vymiešame. Potom ju necháme chvíľku postáť a ak treba zase okoreníme. Pomer mäso - ryža platí zásada na 2/3 mäsa použiť 1/3 ryže.

4. Krok

Kapustový list si položíme na dlaň a vložíme plnku. Krútime tak, aby vznikol lievik. Krútime až na koniec lista, vrchnú časť kapusty prstom zastrčíme do vnútra.

5. Krok

Poukladáme ich do hrnca tesne vedľa seba, vyplníme každé miesto.

6. Krok

Holubky zalejeme pretlakom rozmiešaným s vodou. Pridáme k tomu rascu a trochu soli. Zalejeme ich tak, aby boli všetky pod vodou a napokon ich na miernom plameni varíme približne 1 hodinu a pól.

7. Krok

Hotové holúbky môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo samostatne. Dobrú chuť.

Ingrediencie
500 g
bravčové pliecko mleté
250 g
ryža guľatozrnná
1 ks
kapusta hlávková
5 strúčikov
cesnak
1 ks
cibuľa
paprika červená mletá
korenie čierne mleté
3 plechovky
paradajkový pretlak
soľ
olej
kmín