REKLAMA

Zdroj: Pixabay : leppäkerttu

Guláš z mletého mäsa

Tento silný, výdatný guláš bol už viackrát našou záchranou počas chladných zimných dní. Sviežosť zeleniny a zemiakov v kombinácii s pikantnou chuťou mletého mäsa vytvára vynikajúcu kombináciu. Pridajte toast alebo čerstvú bagetu a deň je zachránený.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Zmiešané mleté mäso Pridané do
  • 4 ks mrkiev Pridané do
  • 3 ks zemiaky Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ks paprika Pridané do
  • 1 l slepačieho bujónu Pridané do
  • 2 Tablespoon paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 Tablespoon mletá paprika - sladká Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • olivový olej na vyprážanie Pridané do
  • petržlenová vňať na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Na prípravu duseného mäsa umyte mrkvu, zemiaky a papriku a nakrájajte ich na kúsky. Odporúčam nekrájať zemiaky na príliš malé kúsky, aby sa v guláši nerozpadli.

2. Krok

Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom mleté mäso. Skúsenosti ukázali, že olivový olej je lepší ako iné oleje, pretože dodáva pokrmu dobrú chuť.

3. Krok

Teraz nakrájajte cibuľu a cesnak nadrobno a pridajte ich k mletému mäsu. Hneď ako cibuľa zmäkne, vmiešajte paradajkový pretlak a orestujte.

4. Krok

Teraz pridajte nakrájanú zeleninu, kurací vývar a papriku. Všetko spolu dobre premiešajte a potom prikryte a varte na miernom ohni 30 minút. Občas guláš premiešajte.

5. Krok

Nakoniec pridajte soľ a korenie a všetko opäť dobre premiešajte. Guláš vždy dochuťte podľa chuti, pretože množstvo korenia sa môže líšiť.

6. Krok

Rustikálny guláš z mletého mäsa sa podáva horúci a ozdobený petržlenovou vňaťou. Myslím, že čerstvé bylinky dodávajú gulášu rustikálny šarm.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4262 receptov

Mäsité jedlá

2046 receptov

Cestoviny

478 receptov

Raňajky

1210 receptov

Mascarpone

301 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Dezert

3263 receptov

Nátierky

270 receptov