Grécka musaka s mletým mäsom
Jednoduchá musaka, ktorej chuť je vynikajúca.
Ingrediencie
Mäsová zmes
- 1 Cibuľa
- 1 pl olej
- 500 g mleté hovädzie mäso
- paradajkový pretlak
- soľ
- mleté čierne korenie
Zemiaky
- 1 kg zemiak
- 1 pl olej
- soľ
- mletá sladká paprika
- korenie
- vegeta
Na zapečenie
- 4 veľké vajcia
- 300 ml mlieko
- 200 g strúhaný syr
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Na panvici si rozpálime olej, pridáme naň nasekanú cibuľku na jemno. Chvíľku opekáme, pridáme mleté mäso a opekáme.
K opečenému mäsu pridáme pretlak, soľ a mleté čierne korenie. Chvíľu podusíme a odstavíme z ohňa.
Zemiaky si očistíme a nakrájame na tenké plátky. Vložíme ich do väčšej misy. Pridáme olej, soľ, papriku, korenie a vegetu. Spolu dobre premiešame.
Na dno zapekacej misky uložíme vrstvu zemiakov. Na ňu uložíme vrstvu mäsa, opäť poukladáme vrstvu zemiakov. Postup opakujeme až kým sa nám neminú jednotlivé suroviny. Dáme piecť na 200 stupňov na 20 minút.
Vajcia vymiešame spolu s mliekom. Jemne osolíme. Prelejeme cez zemiaky s mäsom. Na vrch nasypeme nastrúhaný syr. Dáme ešte na 15 minút zapekať na 200 stupňov do zlata.