Grécka musaka s mletým mäsom

VIDEORECEPT Grécka musaka s mletým mäsom

REKLAMA

Jednoduchá musaka, ktorej chuť je vynikajúca.

  • 60Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Mäsová zmes

  • 1 cibuľa Pridané do
  • 1 pl olej Pridané do
  • 500 g mleté ​​hovädzie mäso Pridané do
  • paradajkový pretlak Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do

Zemiaky

  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 1 pl olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mletá sladká paprika Pridané do
  • korenie Pridané do
  • vegeta Pridané do

Na zapečenie

  • 4 veľké vajcia Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 200 g strúhaný syr Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

Na panvici si rozpálime olej, pridáme naň nasekanú cibuľku na jemno. Chvíľku opekáme, pridáme mleté mäso a opekáme.

Grécka musaka s mletým mäsom - krok prípravy 1
2. Krok

K opečenému mäsu pridáme pretlak, soľ a mleté čierne korenie. Chvíľu podusíme a odstavíme z ohňa.

Grécka musaka s mletým mäsom - krok prípravy 2
3. Krok

Zemiaky si očistíme a nakrájame na tenké plátky. Vložíme ich do väčšej misy. Pridáme olej, soľ, papriku, korenie a vegetu. Spolu dobre premiešame.

Grécka musaka s mletým mäsom - krok prípravy 3
4. Krok

Na dno zapekacej misky uložíme vrstvu zemiakov. Na ňu uložíme vrstvu mäsa, opäť poukladáme vrstvu zemiakov. Postup opakujeme až kým sa nám neminú jednotlivé suroviny. Dáme piecť na 200 stupňov na 20 minút.

Grécka musaka s mletým mäsom - krok prípravy 4
5. Krok

Vajcia vymiešame spolu s mliekom. Jemne osolíme. Prelejeme cez zemiaky s mäsom. Na vrch nasypeme nastrúhaný syr. Dáme ešte na 15 minút zapekať na 200 stupňov do zlata.

Grécka musaka s mletým mäsom - krok prípravy 5

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie stehná na paprikovej omáčke

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
Klasická plnená paprika
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Klasická plnená paprika

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchle cuketové fašírky
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Koložvárska kapusta

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17

Detská strava - omáčka z pečených paradajok a paprík

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17

Podobné recepty

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie stehná na paprikovej omáčke

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
Klasická plnená paprika
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Klasická plnená paprika

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchle cuketové fašírky
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Koložvárska kapusta

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17

Detská strava - omáčka z pečených paradajok a paprík

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Grécka musaka s mletým mäsom

Jednoduchá musaka, ktorej chuť je vynikajúca.

60
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Na panvici si rozpálime olej, pridáme naň nasekanú cibuľku na jemno. Chvíľku opekáme, pridáme mleté mäso a opekáme.

2. Krok

K opečenému mäsu pridáme pretlak, soľ a mleté čierne korenie. Chvíľu podusíme a odstavíme z ohňa.

3. Krok

Zemiaky si očistíme a nakrájame na tenké plátky. Vložíme ich do väčšej misy. Pridáme olej, soľ, papriku, korenie a vegetu. Spolu dobre premiešame.

4. Krok

Na dno zapekacej misky uložíme vrstvu zemiakov. Na ňu uložíme vrstvu mäsa, opäť poukladáme vrstvu zemiakov. Postup opakujeme až kým sa nám neminú jednotlivé suroviny. Dáme piecť na 200 stupňov na 20 minút.

5. Krok

Vajcia vymiešame spolu s mliekom. Jemne osolíme. Prelejeme cez zemiaky s mäsom. Na vrch nasypeme nastrúhaný syr. Dáme ešte na 15 minút zapekať na 200 stupňov do zlata.

Ingrediencie
Mäsová zmes
1
cibuľa
1 pl
olej
500 g
mleté ​​hovädzie mäso
paradajkový pretlak
soľ
mleté čierne korenie
Zemiaky
1 kg
zemiaky
1 pl
olej
soľ
mletá sladká paprika
korenie
vegeta
Na zapečenie
4
veľké vajcia
300 ml
mlieko
200 g
strúhaný syr