Grécka musaka s mletým mäsom

Grécka musaka s mletým mäsom

60 min
REKLAMA

Jednoduchá musaka, ktorej chuť je vynikajúca.

60 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Mäsová zmes

  • 1 cibuľa Pridané do
  • 1 pl olej Pridané do
  • 500 g mleté ​​hovädzie mäso Pridané do
  • paradajkový pretlak Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do

Zemiaky

  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 1 pl olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mletá sladká paprika Pridané do
  • korenie Pridané do
  • vegeta Pridané do

Na zapečenie

  • 4 veľké vajcia Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 200 g strúhaný syr Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na panvici si rozpálime olej, pridáme naň nasekanú cibuľku na jemno. Chvíľku opekáme, pridáme mleté mäso a opekáme.

Grécka musaka s mletým mäsom - krok prípravy 1
2. Krok

K opečenému mäsu pridáme pretlak, soľ a mleté čierne korenie. Chvíľu podusíme a odstavíme z ohňa.

Grécka musaka s mletým mäsom - krok prípravy 2
3. Krok

Zemiaky si očistíme a nakrájame na tenké plátky. Vložíme ich do väčšej misy. Pridáme olej, soľ, papriku, korenie a vegetu. Spolu dobre premiešame.

Grécka musaka s mletým mäsom - krok prípravy 3
4. Krok

Na dno zapekacej misky uložíme vrstvu zemiakov. Na ňu uložíme vrstvu mäsa, opäť poukladáme vrstvu zemiakov. Postup opakujeme až kým sa nám neminú jednotlivé suroviny. Dáme piecť na 200 stupňov na 20 minút.

Grécka musaka s mletým mäsom - krok prípravy 4
5. Krok

Vajcia vymiešame spolu s mliekom. Jemne osolíme. Prelejeme cez zemiaky s mäsom. Na vrch nasypeme nastrúhaný syr. Dáme ešte na 15 minút zapekať na 200 stupňov do zlata.

Grécka musaka s mletým mäsom - krok prípravy 5

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1324 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

480 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1145 receptov