REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q_rs_yAlwhPTog1OvXte/7d109f91ef2983a9a95d44a30ef7444f.jpeg)
Francúzsky jablkový koláč
Tradičný dezert
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 200 g múka
- 80 g cukor
- 1 pl vanilka
- 1 pl citrónová šťava
Plnka
- jablkové pyré
- 1 pl cukor
- 1 pl škorica
- 3 ks jablko
Zálievka
- 2 ks vajce
- 10 g cukor
- 1 pl vanilka
- 250 ml šľahačka

REKLAMA
Postup
45 min
Vypracujeme hladké cesto, ktoré preložíme na papier na pečenie a vyvaľkáme. Dáme to do okrúhlej formy aj s papierom tak, aby cesto siahalo až na boky formy. Uvarené, rozmixované jablká cca 5ks (pyré) rozotrieme na cesto. Na to poukladáme jablká nakrájané na mesiačiky. Celé to zalejeme zálievkou, ktorú si pripravíme zmixovaním ingrediencií dokopy. Pečieme do zlata 30minút na 180ºC.