REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Fazuľový prívarok s údeným mäsom

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné ingrediencie

  • 500 g fazuľa Pridané do
  • 200 g údené mäso Pridané do
  • 2 ks zeler Pridané do
  • 1 ks cesnak Pridané do

Ostatné ingrediencie

  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • 5 ks čierne korenie Pridané do
  • 1 kl sladká paprika Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Fazuľu dôkladne opláchnite a nechajte namočenú cez noc.

2. Krok

Zeler očistite, nakrájajte na menšie kúsky a spolu s údeným mäsom a fazuľou vložte do hrnca.

3. Krok

Pridajte bobkový list, celý cesnak, celé kúsky čierneho korenia a vlejte toľko vody, aby boli všetky ingrediencie pohodlne pokryté.

4. Krok

Prívarok varíme na strednom ohni približne 90 minút. Počas varenia pravidelne kontrolujte a podľa potreby dolievajte vodu.

5. Krok

Približne 15 minút pred koncom varenia pridajte soľ a sladkú papriku.

6. Krok

Po uvarení nechajte prívarok ešte chvíľu odstáť. Potom ho podávajte horúci, napríklad s chlebom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4465 receptov

Mäsité jedlá

2123 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1294 receptov