REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Domáci žihľavový sirup

Jednoduchý recept na prípravu domáceho žihľavového sirupu. Žihľava je bohatá na živiny a má množstvo prospešných účinkov na naše telo. Tento sirup je skvelým spôsobom, ako využiť túto bylinu a vychutnať si jej blahodárne účinky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 hrste čerstvej žihľavy Pridané do
  • 4 šálky voda Pridané do
  • 2 šálky kryštálový cukor Pridané do
  • 1 šťava z citróna Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Do hrnca nalejte vodu a pridajte čerstvú žihľavu. Nechajte ich spolu variť asi 10 minút, až kým žihľava nezmäkne.

2. Krok

Potom zmes preceďte cez jemné sitko alebo gázu, aby ste odstránili všetky pevné častice a získali čistý žihľavový vývar.

3. Krok

Vráťte vývar do hrnca a pridajte cukor. Pomaly ho premiešajte, kým sa úplne nerozpustí. Môžete pridávať cukor podľa chuti, ak preferujete sladší sirup.

4. Krok

Po rozpustení cukru pridajte šťavu z citróna. Citrónová šťava dodá sirupu príjemnú kyslosť a zvýrazní chuť žihľavy.

5. Krok

Nechajte zmes variť na miernom ohni asi 15-20 minút, aby sa všetky chute prepojili. Občas premiešajte.

6. Krok

Sirup necháme vychladnúť a nalejeme ho do čistých fliaš, uzatvoríme. Sirup skladujeme v chladnom a tmavom mieste.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov