REKLAMA

Zdroj: FB: Dnes varím a zajtra pečiem

Domáca studenina

Domáca studenica, kočenina, kočonina, kočoňa či huspenina? Je jedno ako to kto volá, dôležité je ako chutí :D Môže sa pripraviť so zeleninou alebo bez nej.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 ks huspeninový balíček bravčové koleno koža a nohy Pridané do
  • 3 ks bobkový list Pridané do
  • celé čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

Na prípravu domácej studeniny budeme potrebovať veľký hrniec, do ktorého vložíme suroviny z huspeninového balíčka.

2. Krok

Zalejeme ich vodou, pridáme soľ, bobkový list a korenie.

3. Krok

Všetko spolu varíme približne 3 až 4 hodiny na miernom ohni, tak aby to len jemne bublalo.

4. Krok

Potom mäso vyberieme a oberieme ho od kostí.

5. Krok

Mäso uložíme do misiek, kde tiež pridáme prúžok kože.

6. Krok

Vývar scedíme a necháme opäť zovrieť.

7. Krok

Nalejeme ho do misiek a necháme vychladnúť. Domáca studenina stuhne a dáme ju do chladničky. Podávať ju môžeme s cibuľou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1410 receptov

Obed

4483 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov