REKLAMA

Domáca sekaná

Domáca sekaná v kombinácii s paradajkovou omáčkou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3

Suroviny

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • 30 g ovsených vločiek Pridané do
  • 70 ml plnotučného mlieka Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 12 póru Pridané do
  • 1 lyžička horčice Pridané do
  • Hŕstka posekanej petržlenovej vňate Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • oregano Pridané do

Omáčka

  • 200 g lúpaných paradajok Pridané do
  • 3 Lyžice paradajkového pretlaku Pridané do
  • 2 Lyžice vody Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • Štipka hnedého cukru Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Vločky zalejeme mliekom a necháme napučať.

2. Krok

Do misky si dáme mleté mäso, rozšľahané vajíčko, nasekanú vňať, napučane vločky, pretlačený cesnak, nakrájaný pór, horčicu a korenie.

3. Krok

Všetko dôkladne premiešame, najlepšie rukou.

4. Krok

Hmotu si dáme do skleneného pekáča alebo zapekacej misky.

5. Krok

Z hmoty si vytvoríme roládu, pomôžeme si mokrými rukami.

6. Krok

Roládu jemne potrieme olivovým olejom.

7. Krok

Všetky suroviny na omáčku si vymixujeme.

8. Krok

Omáčku nalejeme po stranách plechu, na vrch rolády nedávame.

9. Krok

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200/55-60 minút do zlatista.

10. Krok

Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu, ale hodí sa aj knedľa.

11. Krok

Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov