Domáca majonéza s bazalkou

REKLAMA

Ochutnajte a už nebudete kupovať tú z obchodu!

  • 15Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 1 čl horčice Pridané do
  • ČL vínneho octu Pridané do
  • slnečnicového oleja Pridané do
  • 12 šťavu z citróna Pridané do
  • hrsť čerstvej bazalky Pridané do
  • kôru z citróna Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo väčšej miske si ručne (metličkou) vyšľaháme 1 žĺtok, lyžičku horčice a trochu vínneho octu. Po minútke šľahania začneme pridávať po kvapkách jednou rukou slnečnicový olej a druhou rukou stále šľaháme. Ak sa vám bude šmýkať miska, obtočte okolo nej plátenú kuchynskú utierku

2. Krok

Šľaháme a pridávame olej až kým zmes nezhustne na krásnu tuhšiu majonézu. Vtedy pridáme šťavu z citróna, nasekanú čerstvú bazalku a citrónovú kôru

3. Krok

Tak ako vždy, na záver dochutíme soľou a mletým čiernym korením a zamiešame vidličkou. Odložíme do chladničky. Podávame k šalátom alebo rybe

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

výborne to vyzerá,určite vyskúšam,ďakujem za recept

Podobné recepty

Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Penne s paradajkami a syrom feta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Penne s paradajkami a syrom feta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cestoviny s pestom a parmezánom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestoviny s pestom a parmezánom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špagety so syrovou omáčkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchle penne cestoviny

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Gnocchi so sušenými paradajkami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Gnocchi so sušenými paradajkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Penne s paradajkami a syrom feta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Penne s paradajkami a syrom feta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cestoviny s pestom a parmezánom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestoviny s pestom a parmezánom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špagety so syrovou omáčkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchle penne cestoviny

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Gnocchi so sušenými paradajkami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Gnocchi so sušenými paradajkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Domáca majonéza s bazalkou

Ochutnajte a už nebudete kupovať tú z obchodu!

15
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Vo väčšej miske si ručne (metličkou) vyšľaháme 1 žĺtok, lyžičku horčice a trochu vínneho octu. Po minútke šľahania začneme pridávať po kvapkách jednou rukou slnečnicový olej a druhou rukou stále šľaháme. Ak sa vám bude šmýkať miska, obtočte okolo nej plátenú kuchynskú utierku

2. Krok

Šľaháme a pridávame olej až kým zmes nezhustne na krásnu tuhšiu majonézu. Vtedy pridáme šťavu z citróna, nasekanú čerstvú bazalku a citrónovú kôru

3. Krok

Tak ako vždy, na záver dochutíme soľou a mletým čiernym korením a zamiešame vidličkou. Odložíme do chladničky. Podávame k šalátom alebo rybe

Ingrediencie
1
žĺtok
1 čl
horčice
ČL vínneho octu
slnečnicového oleja
12
šťavu z citróna
hrsť
čerstvej bazalky
kôru z citróna
soľ a mleté čierne korenie