Zdroj: Canva

Domáca fazuľovica v kotlíku

REKLAMA

Fazuľovica s údeným mäskom

  • 55Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 g veľkej fazule Pridané do
  • menšie údené koleno Pridané do
  • 2 väčšie mrkvy Pridané do
  • 2 petržleny Pridané do
  • 2 zemiaky Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 8 strúčikov cesnaku Pridané do
  • 2 listy bobkové Pridané do
  • celé čierne korenie Pridané do
  • nové korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 3 pl hladkej múky Pridané do
  • 1 pl oleja Pridané do
  • 1 čl mletej červenej papriky Pridané do
  • 1 paprika Pridané do
  • 1 paradajka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Fazuľu si dáme odmočiť aspoň pol dňa vopred, najlepšie cez noc.

2. Krok

Do hrnca na polievku vložíme umyté koleno, zalejeme vodou a uvaríme takmer do mäkka.

3. Krok

Prisypeme fazuľu, celú cibuľu, nové aj čierne korenie, bobkový list.

4. Krok

Varíme, kým nie je aj fazuľa polomäkká. Keď je koleno už uvarené, vyberieme ho, rovnako aj všetky guľôčky korenia a bobkový list. Cibuľu môžeme nechať.

5. Krok

Pridáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu, na kocky zemiaky, zelenú papriku, rozkrojenú paradajku a dovaríme.

6. Krok

Vychladnuté koleno oberieme a pokrájame. Medzitým si na oleji pripravíme zásmažku z múky. Keď začína hnednúť, odstavíme, pridáme lyžičku mletej červenej papriky, pretlačené strúčiky cesnaku, premiešame a za stáleho miešania zalejeme studenou vodou.

7. Krok

Opatrne vlejeme do uvarenej fazule so zeleninou, pridáme pokrájané mäso z kolena, privedieme k varu a odstavíme. Dochutíme soľou. Na tanieroch posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom. Dobrú chuť

Podobné recepty

Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Minestrone s parmezánovými lupienkami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
Záhorácka fazuľová polievka
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Záhorácka fazuľová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Najlepšia polievka zo zelenej fazuľky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kyslá fazuľová polievka s tempehom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Minestrone s parmezánovými lupienkami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
Záhorácka fazuľová polievka
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Záhorácka fazuľová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Najlepšia polievka zo zelenej fazuľky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kyslá fazuľová polievka s tempehom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image Adri1017

Domáca fazuľovica v kotlíku

Fazuľovica s údeným mäskom

55
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Fazuľu si dáme odmočiť aspoň pol dňa vopred, najlepšie cez noc.

2. Krok

Do hrnca na polievku vložíme umyté koleno, zalejeme vodou a uvaríme takmer do mäkka.

3. Krok

Prisypeme fazuľu, celú cibuľu, nové aj čierne korenie, bobkový list.

4. Krok

Varíme, kým nie je aj fazuľa polomäkká. Keď je koleno už uvarené, vyberieme ho, rovnako aj všetky guľôčky korenia a bobkový list. Cibuľu môžeme nechať.

5. Krok

Pridáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu, na kocky zemiaky, zelenú papriku, rozkrojenú paradajku a dovaríme.

6. Krok

Vychladnuté koleno oberieme a pokrájame. Medzitým si na oleji pripravíme zásmažku z múky. Keď začína hnednúť, odstavíme, pridáme lyžičku mletej červenej papriky, pretlačené strúčiky cesnaku, premiešame a za stáleho miešania zalejeme studenou vodou.

7. Krok

Opatrne vlejeme do uvarenej fazule so zeleninou, pridáme pokrájané mäso z kolena, privedieme k varu a odstavíme. Dochutíme soľou. Na tanieroch posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom. Dobrú chuť

Ingrediencie
500 g
veľkej fazule
menšie údené koleno
2
väčšie mrkvy
2
petržleny
2
zemiaky
1
cibuľa
8 strúčikov
cesnaku
2 listy
bobkové
celé
čierne korenie
nové korenie
soľ
3 pl
hladkej múky
1 pl
oleja
1 čl
mletej červenej papriky
1
paprika
1
paradajka