Zdroj: Canva
Domáca fazuľovica v kotlíku
Fazuľovica s údeným mäskom
- 55Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
- 500 g veľkej fazule
- menšie údené koleno
- 2 väčšie mrkvy
- 2 petržleny
- 2 zemiaky
- 1 cibuľa
- 8 strúčikov cesnaku
- 2 listy bobkové
- celé čierne korenie
- nové korenie
- soľ
- 3 pl hladkej múky
- 1 pl oleja
- 1 čl mletej červenej papriky
- 1 paprika
- 1 paradajka
Postup
Fazuľu si dáme odmočiť aspoň pol dňa vopred, najlepšie cez noc.
Do hrnca na polievku vložíme umyté koleno, zalejeme vodou a uvaríme takmer do mäkka.
Prisypeme fazuľu, celú cibuľu, nové aj čierne korenie, bobkový list.
Varíme, kým nie je aj fazuľa polomäkká. Keď je koleno už uvarené, vyberieme ho, rovnako aj všetky guľôčky korenia a bobkový list. Cibuľu môžeme nechať.
Pridáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu, na kocky zemiaky, zelenú papriku, rozkrojenú paradajku a dovaríme.
Vychladnuté koleno oberieme a pokrájame. Medzitým si na oleji pripravíme zásmažku z múky. Keď začína hnednúť, odstavíme, pridáme lyžičku mletej červenej papriky, pretlačené strúčiky cesnaku, premiešame a za stáleho miešania zalejeme studenou vodou.
Opatrne vlejeme do uvarenej fazule so zeleninou, pridáme pokrájané mäso z kolena, privedieme k varu a odstavíme. Dochutíme soľou. Na tanieroch posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom. Dobrú chuť
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Domáca fazuľovica v kotlíku
Fazuľovica s údeným mäskom
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5Ml5logvd0k7Qjlb3JDw/5fa0dce66b0ab069d4c6afc82d047d.jpeg)
Fazuľu si dáme odmočiť aspoň pol dňa vopred, najlepšie cez noc.
Do hrnca na polievku vložíme umyté koleno, zalejeme vodou a uvaríme takmer do mäkka.
Prisypeme fazuľu, celú cibuľu, nové aj čierne korenie, bobkový list.
Varíme, kým nie je aj fazuľa polomäkká. Keď je koleno už uvarené, vyberieme ho, rovnako aj všetky guľôčky korenia a bobkový list. Cibuľu môžeme nechať.
Pridáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu, na kocky zemiaky, zelenú papriku, rozkrojenú paradajku a dovaríme.
Vychladnuté koleno oberieme a pokrájame. Medzitým si na oleji pripravíme zásmažku z múky. Keď začína hnednúť, odstavíme, pridáme lyžičku mletej červenej papriky, pretlačené strúčiky cesnaku, premiešame a za stáleho miešania zalejeme studenou vodou.
Opatrne vlejeme do uvarenej fazule so zeleninou, pridáme pokrájané mäso z kolena, privedieme k varu a odstavíme. Dochutíme soľou. Na tanieroch posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom. Dobrú chuť