REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáca fazuľovica v kotlíku

Fazuľovica s údeným mäskom

REKLAMA
Polievky tradičné, rýchle aj jednoduché: Tento veľký zoznam sa oplatí vidieť

Recept nájdeš v tomto článku

Polievky tradičné, rýchle aj jednoduché: Tento veľký zoznam sa oplatí vidieť

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 g veľkej fazule Pridané do
  • menšie údené koleno Pridané do
  • 2 väčšie mrkvy Pridané do
  • 2 petržleny Pridané do
  • 2 zemiak Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 8 strúčikov cesnak Pridané do
  • 2 listy bobkový list Pridané do
  • Úplný mleté čierne korenie Pridané do
  • pimiento Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 3 pl hladká múka Pridané do
  • 1 pl oleja Pridané do
  • 1 čl mletej červenej papriky Pridané do
  • 1 paprika Pridané do
  • 1 paradajka Pridané do
REKLAMA

Postup

55 min.
1. Krok

Fazuľu si dáme odmočiť aspoň pol dňa vopred, najlepšie cez noc.

2. Krok

Do hrnca na polievku vložíme umyté koleno, zalejeme vodou a uvaríme takmer do mäkka.

3. Krok

Prisypeme fazuľu, celú cibuľu, nové aj čierne korenie, bobkový list.

4. Krok

Varíme, kým nie je aj fazuľa polomäkká. Keď je koleno už uvarené, vyberieme ho, rovnako aj všetky guľôčky korenia a bobkový list. Cibuľu môžeme nechať.

5. Krok

Pridáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu, na kocky zemiaky, zelenú papriku, rozkrojenú paradajku a dovaríme.

6. Krok

Vychladnuté koleno oberieme a pokrájame. Medzitým si na oleji pripravíme zásmažku z múky. Keď začína hnednúť, odstavíme, pridáme lyžičku mletej červenej papriky, pretlačené strúčiky cesnaku, premiešame a za stáleho miešania zalejeme studenou vodou.

7. Krok

Opatrne vlejeme do uvarenej fazule so zeleninou, pridáme pokrájané mäso z kolena, privedieme k varu a odstavíme. Dochutíme soľou. Na tanieroch posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom. Dobrú chuť

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov