REKLAMA

Zdroj: Elena Safonova from Canva

Chalva

Chalva má vysoký obsah živín, lahodnú chuť a jemnú textúru. Medzi moje obľúbené ingrediencie patrí práve sezam, ktorý tejto sladkosti dodáva charakteristickú chuť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 500 g sezamu Pridané do
  • 300 g Med Pridané do
  • 150 ml voda Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Sezam si opražíme na suchej panvici, kým nezmení farbu na zlatistú.

2. Krok

Opražený sezam necháme vychladnúť.

3. Krok

Med zmiešame s vodou a štipkou soli. Všetko spolu varíme, kým hmota nezhustne.

4. Krok

Do zhustnutej zmesi pridáme sezam a všetko premiešame.

5. Krok

Hotovú zmes vylejeme na vymastený plech a necháme vychladnúť.

6. Krok

Keď je chalva vychladnutá, môžeme ju nakrájať a podávať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

276 receptov

Obed

5001 receptov

Mäsité jedlá

2301 receptov

Na panvici

1290 receptov

Dezert

3887 receptov

Večera

4724 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Pre diabetikov

632 receptov