REKLAMA
Burinový jarný šalátik

Burinový jarný šalátik

Ak sa aj vy nebojíte doniesť si z lesa túto sviežo zelenú rastlinku, tento receptík je aj pre vás :) Pripravte si reďkovky, žihľavu, čakankový sirup, citrón, korenie, horčicu a soľ.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1

Suroviny na šalát

  • zväzok reďkoviek Pridané do
  • balenie rukoly Pridané do
  • balenie šalátu poľníček Pridané do
  • 2 hrste žihľava (čerstvá mladá) Pridané do

Suroviny na dresing

  • 2 lyžičky kvalitného olivového oleja Pridané do
  • 1 lyžička dijonskej horčice nesladenej Pridané do
  • 1 lyžička čakankového sirupu nepovinné Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.

Najprv si pripravte zálievku. Zmiešajte olej s horčicou, soľou a čiernym korením (môžete nahradiť aj biely mletým korením), doplňte čakankovým cukrom a citrónovou šťavou. Pripravte si zálievku v nádobe s viečkom, aby ste ju mohli dôkladne premiešať a nič sa nevylialo. Zároveň sa potom dá odložiť do chladničky na neskoršie použitie. Všetky suroviny spolu miešajte, kým sa spolu neprepoja do dresingu. Reďkovky očistite a nakrájajte na veľmi tenké plátky. Rukolu s poľníčkom prepláchnite a vložte do misky. Nezabudnite pridať mladé lístky žihľavy, ktoré ste predtým zbavili pálivosti. Najprv žihľavy preperte pod tečúcou vodou a krátko sparte. Odložte bokom. Druhú časť žihľavových listov opláchnite, taktiež nakrájajte nadrobno. Na panvici zohrejte kvapku oleja, pridajte zvyšné žihľavové listy a opečte ich. Nechajte odkvapkať na papierovej utierke a zľahka posoľte. Následne všetky suroviny vložte spoločne do misky. Prihoďte reďkovky a doplňte zálievkou. Všetko zmiešajte.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov