REKLAMA
Bravčové na šampiňónoch

Bravčové na šampiňónoch

Vynikajúce bravčové mäso na šampiňónoch.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 1 bravčová panenka Pridané do
  • 12 biela cibuľa Pridané do
  • 200 g šampiňóny celé Pridané do
  • 150 ml smotana na varenie Pridané do
  • 450 ml voda Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať Pridané do
  • 3 pl olej Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Bravčovú panenku si očistíme a nakrájame na plátky. Plátky mäsa potrieme troškou oleja a sprudka orestujeme na rozpálenej panvici. Opečené mäso vyberieme na tanier a odložíme zatiaľ bokom.

Bravčové na šampiňónoch - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Na výpeku po mäsu si orestujeme nakrájanú cibuľu. Restujeme ju do zlata. Pridáme k nej šampiňóny, ktoré sme očistili a všetko spolu restujeme.

Bravčové na šampiňónoch - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Hríbi s cibuľou osolíme a okoreníme. Počkáme kým si pustia šťavu a podľa potreby podlejeme. Dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame vodou.

Bravčové na šampiňónoch - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Na záver do šampiňónov vložíme plátky mäsa a spolu chvíľku dusíme. Podlejeme smotanou a prevaríme ešte 5 minút. Podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Pred podávaním posypeme čerstvo nakrájanou petržlenovou vňťou.

Bravčové na šampiňónoch - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov