REKLAMA

Zdroj: gbh007 from Getty Images

Bravčové kotlety

Bravčová kotleta je klasické poľské jedlo, ktoré sa mi vždy dokonale podarí. Bravčová kotleta je najobľúbenejšie jedlo mojej rodiny.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 plátky Bravčová panenka Pridané do
  • 2 ks vajcia Pridané do
  • strúhanka Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • Korenie podľa chuti Pridané do
  • Fritovací olej Pridané do
  • Fritovací olej Pridané do
  • múka Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Začnite prípravou bravčovej panenky. Ak máte veľké plátky, môžete ich prekrojiť na polovicu. Je dôležité, aby boli plátky rovnomerne hrubé, aby sa zabezpečilo rovnomerné opečenie. Ja sa vždy snažím, aby boli hrubé približne 1,5 až 2 cm.

2. Krok

Potom si pripravte strúhanku. V jednej miske rozšľahajte vajcia a v druhej zmiešajte strúhanku so soľou a korením. Okrem toho som na začiatku obaľovania použil celozrnnú múku, ktorá pomáha strúhanke priľnúť k mäsu.

3. Krok

Každý plátok bravčového mäsa najprv namočte do múky, potom do vajíčka a nakoniec do strúhanky. Snažte sa, aby bola strúhanka rovnomerne rozmiestnená po celom reze.

4. Krok

Kotlety opečte na strednom ohni. Dávajte pozor, aby sa obal nepripálil, ale zároveň aby sa mäso stihlo upiecť. Podľa mojich skúseností je najlepšie vyprážať kotlety asi 4 - 5 minút z každej strany.

5. Krok

Hotové kotlety odložte na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného tuku. Vždy sa ich snažím podávať hneď, kým sú ešte horúce a chrumkavé. Sú výborné so zemiakmi, šalátom a hubovou omáčkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4984 receptov

Mäsité jedlá

2295 receptov

Banán

460 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Rýchle jedlá

4236 receptov

Kuracie mäso

801 receptov

Zaváranie

154 receptov

Nátierky

340 receptov