REKLAMA

Bratislavské rizoto

Bratislavské rizoto s hráškom

REKLAMA
Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g teľacieho mäsa Pridané do
  • 120 g tuku Pridané do
  • 40 g konzervovaného alebo mrazeného zeleného hrášku Pridané do
  • 650 g ryže Pridané do
  • petržlenová vňa Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na tuku, pridáme na kocky nakrájané teľacie mäso, soľ, korenie, podlejeme malým množstvom vody a dusíme domäkka.

2. Krok

Na tretine tuku upražíme ryžu za stáleho miešania dozlata, zalejeme vriacou vodou (1,5 násobok ) a v rúre dusíme domäkka.

3. Krok

Udusenú ryžu zmiešame s uduseným mäsom, pridáme zelený hrášok, zelenú petržlenovú vňaťku, posolíme, podľa potreby pridáme vývar a necháme v rúre dusiť ešte 15 až 20 minút. Môžeme podávať s nastrúhanym syrom. Dobrú chuť

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov