REKLAMA

Zdroj: Canva

Boršč s mäsom

Boršč s mäsom je tradičná východoeurópska polievka. Tento recept zahrňuje hovädzie mäso a zeleninu ponorenú do mrkvovej a cviklovej šťavy.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 600 g hovädzieho mäsa na dusenie Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks mrkvy Pridané do
  • 1 ks červená cvikla Pridané do
  • 2 ks zemiaky Pridané do
  • 300 g bielej kapusty Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 400 g konzervovaných paradajok Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • 200 ml kyslej smotany Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Na panvici udusíme kúsky mäsa do zlatista. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ju, až kým nie je mäkká.

2. Krok

Nakrájame mrkvu, cviklu a zemiaky na štvorčeky a kapustu na tenké pásiky. Pridáme ich do panvice a dusíme ďalších 10 minút.

3. Krok

Potom pridáme konzervované alebo čerstvé paradajky a dusíme ich ďalších 10 minút.

4. Krok

Následne prilejeme vodu tak, aby bola zelenina úplne pokrytá, osolíme ju a varíme 1,5 hodiny.

5. Krok

Na záver pridáme do boršču nakrájaný cesnak a kôpor, varíme ju ešte ďalších 10 minút a odstavíme z tepla.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4915 receptov

Kuracie mäso

792 receptov

Mäsité jedlá

2269 receptov

Dezert

3801 receptov

Cvikla

90 receptov

Večera

4634 receptov

Mascarpone

346 receptov

Pečivo

758 receptov