Zdroj: Canva

Babgulyás recept

REKLAMA

Babgulyás recept fazuľová polievka

  • 120Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • fazuľa purpurová veľká suchá Pridané do
  • fazuľa strakatá suchá Pridané do
  • bravčove koleno údené Pridané do
  • 1 ks petržlen Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • 2 ks cibuľa Pridané do
  • 1 ks paradajka Pridané do
  • 1 ks klobása údená Pridané do
  • 4 ks zemiaky Pridané do
  • 10 strúčikov cesnak Pridané do
  • 2 pl múka hladká Pridané do
  • 1 pl paprika červená mletá sladká Pridané do
  • 2 ks feferónka Pridané do
  • chilli paprička Pridané do
  • majoránka Pridané do
  • štiplavá paprika Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • olej Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Fazuľu si deň vopred namočíme do vody.

2. Krok

Na druhý deň si nakrájame cibuľu na drobno, dáme do hrnca na rozpálený olej, po chvíľke pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen a na drobno nakrájanú polovicu cesnaku.

3. Krok

Keď je cibuľa do sklovita, pridáme namočené fazule aj s vodou v ktorej boli.

4. Krok

Pridáme bobkový list a očistené koleno a necháme pomaličky variť cca dve hodiny. Zalejeme vodou až po vrch.

5. Krok

Po uvarení koleno vyberieme a nakrájame na drobno. Do hrnca pridáme aj 2 chilli papričky a nakrájané zemiaky.

6. Krok

Keď sú zemiaky uvarené, tak si na oleji z múky a sladkej papriky spravíme zápražku, hotovú zalejeme studenou vodou. Vylejeme zápražku do hrnca, pridáme paradajku nakrájanú na úplne malé kúsky.

7. Krok

Pridáme majoránku, zvyšný cesnak a na sucho opečené kolieska dobrej klobásy. Necháme ešte chvíľu povariť. Podávame s chlebom, dobrú chuť !

Podobné recepty

Domáca fazuľovica v kotlíku
Recept od prémiového používateľa
Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Minestrone s parmezánovými lupienkami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravá talianska paradajková polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Rýchla živanska v rure
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla živanska v rure

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Maďarský kotlíkový guláš
Recept od prémiového používateľa
Pravý maďarský bravčový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Domáca fazuľovica v kotlíku
Recept od prémiového používateľa
Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Minestrone s parmezánovými lupienkami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravá talianska paradajková polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Rýchla živanska v rure
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla živanska v rure

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Maďarský kotlíkový guláš
Recept od prémiového používateľa
Pravý maďarský bravčový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Adri1017

Babgulyás recept

Babgulyás recept fazuľová polievka

120
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Fazuľu si deň vopred namočíme do vody.

2. Krok

Na druhý deň si nakrájame cibuľu na drobno, dáme do hrnca na rozpálený olej, po chvíľke pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen a na drobno nakrájanú polovicu cesnaku.

3. Krok

Keď je cibuľa do sklovita, pridáme namočené fazule aj s vodou v ktorej boli.

4. Krok

Pridáme bobkový list a očistené koleno a necháme pomaličky variť cca dve hodiny. Zalejeme vodou až po vrch.

5. Krok

Po uvarení koleno vyberieme a nakrájame na drobno. Do hrnca pridáme aj 2 chilli papričky a nakrájané zemiaky.

6. Krok

Keď sú zemiaky uvarené, tak si na oleji z múky a sladkej papriky spravíme zápražku, hotovú zalejeme studenou vodou. Vylejeme zápražku do hrnca, pridáme paradajku nakrájanú na úplne malé kúsky.

7. Krok

Pridáme majoránku, zvyšný cesnak a na sucho opečené kolieska dobrej klobásy. Necháme ešte chvíľu povariť. Podávame s chlebom, dobrú chuť !

Ingrediencie
fazuľa purpurová veľká suchá
fazuľa strakatá suchá
bravčove koleno údené
1 ks
petržlen
1 ks
mrkva
2 ks
cibuľa
1 ks
paradajka
1 ks
klobása údená
4 ks
zemiaky
10 strúčikov
cesnak
2 pl
múka hladká
1 pl
paprika červená mletá sladká
2 ks
feferónka
chilli paprička
majoránka
štiplavá paprika
2 ks
bobkový list
olej
soľ