REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vKTt5hO5on-psNIZ7-rS/ea85dd589f18aac6af9b79a091876a.jpeg)
ZAPEČENÁ BRAVČOVÁ KRKOVIČKA SO ZEMIAKMI
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 500 g bravčová krkovička
- 10 väčších zemiakov
- 1 Veľké Cibuľa
- Červená paprika
- olej
- soľ mleté čierne korenie
- gril korenie
- petržlenová vňať
Na mäso
- olej
- horčica plnotučná
- 3 cesnak strúčiky
- soľ mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na plátky a dáme ich do misky. K nej dáme cibuľu nakrájanú na slíže a papriku. Pridávame postupne olej a všetky koreniny a poriadne to premiešame aby sa všetko dobre obalilo chuťami. Dáme to na plech vystlaný papierom na pečenie.
2. Krok
Krkovičku si nakrájame na menšie kúsky a naklepeme na tenšie. Pridáme k nemu všetky ingrediencie. Poriadne premiešame a dávame na vrch zemiakov. Zakryjeme to celé alobalom a pečieme na 200°C asi 45 minút. Po 45 minútach to celé odokryjeme a posypeme jemne postrúhaným syrom a dopekáme ďalších asi 30 minút.