REKLAMA

Tradičný segedínsky guláš

Jedlá s kyslou kapustou sú veľmi obľúbené, preto treba vyskúšať pripraviť aj pravý segedínsky guláš.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 12 kg kapusta kvasená Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 strúčik cesnak Pridané do
  • 60 dkg bravčové plece Pridané do
  • 1 ks smotana kyslá Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • 1 čl kmín Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • 2 čl paprika červená mletá Pridané do
  • 1 pl olej Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Vo väčšom hrnci si rozpálime olej, pridáme nasekanú cibuľu a cesnak, opražíme. Pridáme na kocky nakrájané bravčové plece. Mäso zatiahneme, keď je hnedé pridáme korenie, soľ, rascu, mletú červenú papriku a bobkový list.

2. Krok

Mäso podlejeme vodou a dusíme do mäkka. K udusenému mäsu pridáme premytú a na menšie kúsky prekrojenú kyslú kapustu. Spolu dusíme aspoň 10 minút.

3. Krok

Na záver už len dochutíme segedínsky guláš s kyslou smotanou. Poprípade dosolíme podľa chuti. Najlepšie chutí s knedľou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4728 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3630 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Na panvici

1221 receptov

Pre diabetikov

633 receptov