Tradičný segedínsky guláš

REKLAMA

Jedlá s kyslou kapustou sú veľmi obľúbené, preto treba vyskúšať pripraviť aj pravý segedínsky guláš.

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 12 kg kapusta kvasená Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 1 strúčik cesnak Pridané do
  • 60 dkg bravčové plece Pridané do
  • 1 ks smotana kyslá Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • 1 čl kmín Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • 2 čl paprika červená mletá Pridané do
  • 1 pl olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo väčšom hrnci si rozpálime olej, pridáme nasekanú cibuľu a cesnak, opražíme. Pridáme na kocky nakrájané bravčové plece. Mäso zatiahneme, keď je hnedé pridáme korenie, soľ, rascu, mletú červenú papriku a bobkový list.

2. Krok

Mäso podlejeme vodou a dusíme do mäkka. K udusenému mäsu pridáme premytú a na menšie kúsky prekrojenú kyslú kapustu. Spolu dusíme aspoň 10 minút.

3. Krok

Na záver už len dochutíme segedínsky guláš s kyslou smotanou. Poprípade dosolíme podľa chuti. Najlepšie chutí s knedľou.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

ďakujem, rozmýšlala som, čo zajtra spravím, už viem :-D

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravý segedínsky guláš

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tradičná koložvárska kapusta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 18

Segedínsky guláš podľa Patrika

4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 18
Segedínsky guláš
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Segedínsky guláš

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Tofu tikka masala
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tofu tikka masala

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravý segedínsky guláš

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tradičná koložvárska kapusta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 18

Segedínsky guláš podľa Patrika

4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 18
Segedínsky guláš
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Segedínsky guláš

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Tofu tikka masala
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tofu tikka masala

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image Lucka

Tradičný segedínsky guláš

Jedlá s kyslou kapustou sú veľmi obľúbené, preto treba vyskúšať pripraviť aj pravý segedínsky guláš.

60
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Vo väčšom hrnci si rozpálime olej, pridáme nasekanú cibuľu a cesnak, opražíme. Pridáme na kocky nakrájané bravčové plece. Mäso zatiahneme, keď je hnedé pridáme korenie, soľ, rascu, mletú červenú papriku a bobkový list.

2. Krok

Mäso podlejeme vodou a dusíme do mäkka. K udusenému mäsu pridáme premytú a na menšie kúsky prekrojenú kyslú kapustu. Spolu dusíme aspoň 10 minút.

3. Krok

Na záver už len dochutíme segedínsky guláš s kyslou smotanou. Poprípade dosolíme podľa chuti. Najlepšie chutí s knedľou.

Ingrediencie
12 kg
kapusta kvasená
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
60 dkg
bravčové plece
1 ks
smotana kyslá
soľ
korenie čierne mleté
1 čl
kmín
bobkový list
2 čl
paprika červená mletá
1 pl
olej