REKLAMA

Zdroj: FB: Krása jedla a harmónia chuti

Špargľový krém

Výborná špargľová polievka zo zelenej špargle s mozzarellou a bazalkou.

REKLAMA
Ako pripraviť špargľu? Aby zostala lahodná a krehká, stačí poznať tento postup

Recept nájdeš v tomto článku

Ako pripraviť špargľu? Aby zostala lahodná a krehká, stačí poznať tento postup

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g špargľa Pridané do
  • 750 ml kurací vývar Pridané do
  • 100 ml bieleho vína Pridané do
  • 200 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 1 ks citrónová kôra z citróna Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 30 g mozzarella Pridané do
  • 1 kl citrónová šťava Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
  • čerstvé listy bazalky Pridané do
  • maslo Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Zo špargle odrežeme spodnú drevnatú časť a ošúpeme ju. Hlavičky špargle odložíme bokom.

2. Krok

V hrnci rozpálime olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľku.

3. Krok

K cibuli pridáme nakrájanú špargľu a podlejeme ju vínom.

4. Krok

Keď sa víno odparí, podlejeme ju vývarom a varíme približne 10 minút.

5. Krok

Následne prilejeme k polievke smotanu a prisypeme citrónovú kôru.

6. Krok

Polievku rozmixujeme a precedíme cez sitko.

7. Krok

Precedenú polievku privedieme ešte na niekoľko minút k varu a dochutíme ju soľou a korením.

8. Krok

Špargľový krém odstavíme zo sporáka a primiešame do neho maslo.

9. Krok

Na panvici roztopíme maslo a opražíme na ňom špargľové hlavičky. Hlavičky tiež osolíme a polejeme citrónovou šťavou.

10. Krok

Servírovanie Špargľový krém ozdobíme olivovým olejom, nakrájanou mozzarellou a bazalkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov