:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1e8KdOP7QaqpPG7OiV1E/b82ab89f9270562c02c390be9a28a6.jpeg)
Šparglová omáčka
Omáčka je dobrá voľba k pečenému mäsu,alebo len tak k zemiakom, ryži aj k cestovinám.
Ingrediencie
- 1 šalotka cibuľa
- 200 g špargľa
- 330 ml voda
- 60 ml mlieko
- 15 g múka hladká
- 1 vajce
- 150 g tavený syr v črievku
- soľ
- mleté biele korenie
- bazalka
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na troške oleja si osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1e8KdOP7QaqpPG7OiV1E/716ce846f7129b98dd561a6f47c0da.jpeg)
Pridáme špargľu ktorú sme si očistili a uvarili vo vode.Pozor vodu zo špargle nevylievame, použijeme ju do omáčky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1e8KdOP7QaqpPG7OiV1E/b2327538e411e69168574020b04cff.jpeg)
Pridáme trochu vody zo šparglea syr ,varíme kým sa nerozpustí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1e8KdOP7QaqpPG7OiV1E/be5ffc727d26ca0cfd87adf3592592.jpeg)
Vo vychladnutej vode zo špargle,mlieku rozmixujeme múku a vajce.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1e8KdOP7QaqpPG7OiV1E/a8238a0e2875282eb0ea61818fc7e2.jpeg)
Zostane nám pekná žltá hmota ktorú vyejeme do hrnca zo šparglou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1e8KdOP7QaqpPG7OiV1E/2dfc02d465fb02ffb948d594e9d825.jpeg)
Pridáme biele mleté korenie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1e8KdOP7QaqpPG7OiV1E/67c09a2c0ae738fad06210893be459.jpeg)
Bazalku pridáme tiež.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1e8KdOP7QaqpPG7OiV1E/463d12917e6eae70a9e97462c14d7d.jpeg)
Pomiešame a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.Po prípade dochutíme soľou. Ak máme omáčku moc hustú zriedime ju podľa svojej chuti vodou .
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1e8KdOP7QaqpPG7OiV1E/8acf742826689cf50f592cb1df3b3a.jpeg)
Omáčka je jemná,syr jej dodá výbornú chuť . A môžeme ju servírovať k mäsku pečenému, alebo sa dá jesť aj bez mäska s cestovinou. Dobrú chuť!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1e8KdOP7QaqpPG7OiV1E/ba53253c1af466f53aa71b4881ab24.jpeg)