REKLAMA

Špargľa na masle s cesnakom a citrónom

2 porcie ako príloha, prípadne 1 väčšia porcia ako hlavné ľahké jedlo

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g zelenej alebo bielej špargle Pridané do
  • 2 pl masla Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku nasekané alebo pretlačené Pridané do
  • soľ a čierne korenie podľa chuti Pridané do
  • 1 čl citrónovej šťavy voliteľne Pridané do
  • strúhaný parmezán voliteľne na posypanie Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Príprava špargle: Zelenú špargľu stačí umyť a odlomiť spodnú drevnatú časť. Biela špargľa sa musí ošúpať od hlavičky nadol a taktiež odrezať spodnú časť.

2. Krok

Blanšírovanie (voliteľné, hlavne pri bielej): Varte špargľu v osolenej vode 2–3 minúty, potom ju rýchlo schlaďte v studenej vode, aby zostala chrumkavá a zelená.

3. Krok

Restovanie: Na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni. Pridajte cesnak a restujte krátko (cca 30 sekúnd), aby nezhnedol. Pridajte špargľu a restujte 5–7 minút, kým je mäkká, ale ešte trochu chrumkavá. Občas premiešajte. Dochuťte soľou, korením a prípadne pár kvapkami citrónovej šťavy.

4. Krok

Podávanie: Na tanieri môžete posypať parmezánom alebo ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou. Skvelé k mäsu, rybe alebo s volským okom a toastom ako ľahká večera.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4992 receptov

Dezert

3866 receptov

Mäsité jedlá

2297 receptov

Raňajky

1570 receptov

Rýchle jedlá

4269 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Slovenská

1072 receptov

Jesenné

767 receptov