Zdroj: yulka3ice from Getty Images Pro
Špagety s mletým mäsom
Recept na tradičné talianske bolonské špagety s mletým mäsom.
Ingrediencie
- 400 g špagiet
- 300 g hovädzieho mletého mäsa
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkového pretlaku
- 2 pl oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- bazalka
- parmezán
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si pripravíme všetky potrebné ingrediencie. Mleté mäso osolíme podľa chuti. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno.
Na panvici rozpálieme olej, pridáme nasekanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Opekáme ich, kým cibuľa nezosklenatie.
Pridáme mäso a orestujeme ho zo všetkých strán. Pozor, aby sme ho neprehriali, inak by strácalo na šťavnatosti.
Pridáme paradajkový pretlak a podľa chuti bazalku. Osolíme, okoreníme a necháme povariť najmenej 20 minút, kým omáčka pekne nezhustne. V prípade potreby prilejeme trochu vody.
Špagety uvaríme podľa návodu na obale.
Hotové špagety podávame s mäsovou omáčkou a posypané nastrúhaným parmezánom, prípadne ozdobené lístkami čerstvej bazalky.