REKLAMA

Zdroj: Canva

Šípkový likér

Jeseň je obdobie zbierania šípiek. Okrem šípkového čaju alebo džemu si z nich môžeme pripraviť aj šípkový likér.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 100 ks šípky Pridané do
  • 700 ml rum alebo vodka Pridané do
  • 12 pl Med Pridané do
  • 12 pl voda Pridané do
  • 112 čl kyselina ascorbonová Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Najlepšie šípky na likér sú úplne mäkké. Tvrdé nie sú také chutné, pretože nepustia dužinu.

2. Krok

Šípky umyjeme, osušíme, rozrežeme a v mažiari roztlačíme. Rozpučené šípky vložíme do pohára, zalejeme rumom alebo vodkou, zamiešame, uzavrieme a necháme na parapete okna respektíve na svetlom mieste luhovať 2 týždne. Za túto dobu pohár približne 4 až 5 krát pretrepeme.

3. Krok

Po uplynutí doby tekutinu so šípkami poriadne precedíme cez sitko. Precedenú zmes nemusíme vyhadzovať! Dá sa ešte raz použiť. Stále má účinky a chuť.

4. Krok

Následne si pripravíme sirup. Vodu s medom nalejeme do hrnca. Necháme vrieť na plnom ohni približne 1 minútu. Potom sporák vypneme a necháme 3 minúty vychladnúť. Potom k tekutine zamiešame kyselinu ascorbovú. Sirup necháme 15 minút vychladnúť a nalejeme k likéru.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov