Pravý domáci burger
Recept na domáci hamburger z mletého mäsa
- 40Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 600 g mleté hovädzie mäso
- soľ a čierne korenie z mlynčeka
- 4 hamburgerové žemle
- šalát
- olej
- plátky syra cheddar
- nakrájaný paradajka
- plátky červená cibuľa na
- na potretie majonéza žemle
Postup
Mleté mäso rukami premiesime a rozdelíme si na 4 časti.
Vytvarujeme z nich placky širšie ako je žemľa na priereze (mäso sa pri opečení stiahne).
Žemle rozkrojíme a opečieme nasucho.
Mäso osolíme a okoreníme. Z každej strany opečieme na panvici s olejom 5-7 minút.
Ku koncu uložíme na mäso 1-2 plátky cheddaru, aby sa roztopil.
Plníme do burgrov.
Vrstvenie - žemľa potretá majonézou – šalát – mäso so syrom – paradajky – cibuľa – žemľa.
Podávame s hranolkami, kečupom alebo iným dresingom. Dobrú chuť.
Komentáre (1)
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Pravý domáci burger
Recept na domáci hamburger z mletého mäsa
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Y8KA2r_vESa_N-vsGGDF/152da8d4a351e0f6fe4733aa0d3305.jpeg)
Mleté mäso rukami premiesime a rozdelíme si na 4 časti.
Vytvarujeme z nich placky širšie ako je žemľa na priereze (mäso sa pri opečení stiahne).
Žemle rozkrojíme a opečieme nasucho.
Mäso osolíme a okoreníme. Z každej strany opečieme na panvici s olejom 5-7 minút.
Ku koncu uložíme na mäso 1-2 plátky cheddaru, aby sa roztopil.
Plníme do burgrov.
Vrstvenie - žemľa potretá majonézou – šalát – mäso so syrom – paradajky – cibuľa – žemľa.
Podávame s hranolkami, kečupom alebo iným dresingom. Dobrú chuť.
vyskúšala som a naozaj výborné ...