REKLAMA

Zdroj: FB: Rady a recepty starých mám na nezaplatenie :)

Pravá znojemská roštenka

Výborná znojemská roštenka z hovädzieho mäsa a omáčkou s uhorkovou príchuťou. Je to tradičné česko - slovenské jedlo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 kg hovädzia roštenka Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 pl múka Pridané do
  • 6 ks nakladané kyslé uhorky Pridané do
  • olej Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Hovädziu roštenku umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme.

2. Krok

Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme ju na oleji do sklovita.

3. Krok

Po chvíli pridáme k cibuli plátky roštenky a necháme ich zatiahnuť z oboch strán.

4. Krok

Nakoniec mäso podlejeme a dusíme do mäkka.

5. Krok

Chvíľu pred koncom dusenia pridáme k roštenke nastrúhané kyslé uhorky.

6. Krok

Keď je roštenka udusená, vyberieme ju z hrnca a výpek zahustíme hladkou múkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov