REKLAMA

Zdroj: alexbai from Getty Images

Pomaly pečené bravčové pliecko

Jedná sa o recept na bravčové pliecko, ktoré sa pomaly pečie v rúre. Mäso je vďaka dlhému procesu mäkké a šťavnaté. Ideálny recept na víkendový obed.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks bravčové pliecko Pridané do
  • 2 ks cesnak Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 l voda Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • 5 ks Celé korenie Pridané do
  • limetka Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Cesnak očistíme a nakrájame na plátky.

2. Krok

Na panvici predhriatej na strednú teplotu opečieme bravčové pliecko zo všetkých strán. Potom ho preložíme do pekáča.

3. Krok

Na panvici, na ktorej sme opiekli pliecko, orestujeme cibuľu, cesnak a pridáme bobkový list, celé korenie.

4. Krok

Do pekáča nalejeme vodu tak, aby bola polovica mäsa pokrytá, mäso môžeme pokvapkať šťavou z limetky a pekáč vložíme do rúry predhriatej na 140 °C.

5. Krok

Mäso pečieme 2-3 hodiny. Počas pečenia mäso polievame šťavou.

Podobné recepty

Pomaly pečené bravčové pliecko

Toto recept je jednou z najtradičnejších metód prípravy bravčového mäsa. Pomalé pečenie v rúre poskytuje mäsu možnosť stať sa jemným a šťavnatým, pričom ho obohatí o skvelé a pikantné chute. Mäso je výborné konzumovať s omáčkou, zemiakovým pyré alebo s grilovanou zeleninou. Pokiaľ radi experimentujete s chuťami, pridajte do marinády na mäso podľa vlastnej chuti aj iné korenie.

Moravský vrabec originál recept

Tradičný moravský vrabec. Výborné mäsko, ktoré sa môže podávať s dusenou kapustou a knedľou.

Pravý segedínsky guláš

Tento jednoduchý a veľmi chutný segedínsky guláš podávame s parenou knedľou, alebo s chlebíkom

Pečené bravčové pliecko so zemiakmi

Výborný obed z jedného pekáča.

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami

Tento recept na bravčovú panenku plnenú sušenými paradajkami je jeden z mojich obľúbených. Kombinácia jemného bravčového mäsa, sladkastých sušených paradajok a aromatických korenín vytvorí harmonickú symfóniu chutí.

Fazuľový prívarok s domácou sekanou na pive

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Podobné recepty

Pomaly pečené bravčové pliecko

Toto recept je jednou z najtradičnejších metód prípravy bravčového mäsa. Pomalé pečenie v rúre poskytuje mäsu možnosť stať sa jemným a šťavnatým, pričom ho obohatí o skvelé a pikantné chute. Mäso je výborné konzumovať s omáčkou, zemiakovým pyré alebo s grilovanou zeleninou. Pokiaľ radi experimentujete s chuťami, pridajte do marinády na mäso podľa vlastnej chuti aj iné korenie.

Moravský vrabec originál recept

Tradičný moravský vrabec. Výborné mäsko, ktoré sa môže podávať s dusenou kapustou a knedľou.

Pravý segedínsky guláš

Tento jednoduchý a veľmi chutný segedínsky guláš podávame s parenou knedľou, alebo s chlebíkom

Pečené bravčové pliecko so zemiakmi

Výborný obed z jedného pekáča.

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami

Tento recept na bravčovú panenku plnenú sušenými paradajkami je jeden z mojich obľúbených. Kombinácia jemného bravčového mäsa, sladkastých sušených paradajok a aromatických korenín vytvorí harmonickú symfóniu chutí.

Fazuľový prívarok s domácou sekanou na pive

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4080 receptov

Mäsité jedlá

1976 receptov

Mascarpone

283 receptov

Cestoviny

453 receptov

Raňajky

1114 receptov

Večera

3750 receptov

Dezert

3051 receptov

Torty

350 receptov