REKLAMA

Zdroj: Freepik

Perfektná jednoduchá medová pečená mrkva

Táto klasická príloha je u nás doma vždy hitom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 lb Z mrkvy Pridané do
  • 2 pl Olivového oleja Pridané do
  • 2 pl Med Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • Čierne korenie podľa chuti Pridané do
  • 2 pl čerstvá petržlenová vňať, nasekaná Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Najprv si predhrejte rúru na 400 stupňov F (200 stupňov C). To je ideálna teplota, aby mrkva získala peknú farbu a bola mäkká.

2. Krok

Mrkvu ošúpeme a rovnomerne nakrájame na dvojcentimetrové kúsky. Rovnomerná veľkosť zabezpečí rovnomerné varenie.

3. Krok

V miske zmiešajte mrkvu, olivový olej, med, soľ a korenie. Pre poriadne obalenie mrkvy ju premiešajte rukami.

4. Krok

Obalenú mrkvu rovnomerne rozložte na plech. Dbajte na to, aby ste plech nepreplnili; medzi kúskami by mal byť priestor, aby sa dosiahlo pekné a rovnomerné upečenie.

5. Krok

Mrkvu pečte v predhriatej rúre 25 až 30 minút, pričom v polovici pečenia ju otvorte, aby sa rovnomerne prepečie. Mali by byť zlatisté a mierne skaramelizované.

6. Krok

Nakoniec ozdobte pečenú mrkvu čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou, ktorá dodá mrkve farbu a chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4593 receptov

Mäsité jedlá

2170 receptov

Večera

4296 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov