REKLAMA

Zdroj: Claudio Caridi from Getty Images

Pečené bravčové mäso so zemiakmi

Chutný obed alebo večera v podobe pečeného bravčového mäsa so zemiakmi.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg bravčového mäsa Pridané do
  • 1 kg zemiakov Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • čerstvý rozmarín Pridané do
  • olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Orežte bravčové mäso na rovnomerne veľké kusy. Potrite mäso olejom, posypte soľou, korením a rozmarínom.

2. Krok

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na rovnaké veľkosti ako mäso.

3. Krok

Mäso aj zemiaky premiešajte v miske, aby sa všetky ingrediencie spojili.

4. Krok

Pripravte pekáč, vylejte do neho trochu oleja a rozložte mäso a zemiaky tak, aby sa náhodne miešali.

5. Krok

Pečte v predhriatej rúre na 200°C asi hodinu a pol, alebo kým nie sú zemiaky mäkké a chrumkavé a mäso je dobre urobené.

6. Krok

Po vybratí z rúry nechajte bravčové mäso odstáť 5 minút pred podávaním. Toto je kľúčové pre zachovanie šťavy v mäse.

7. Krok

Toto jedlo môžete podávať buď s upečenými zemiakmi alebo premiešať aj s uvarenými zemiakmi.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4593 receptov

Mäsité jedlá

2170 receptov

Večera

4296 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov